fbpx

Mednarodni dan sreče 2017

Mednarodni dan sreče 2017

Leta 2011 so Združeni narodi 20. marec razglasili za dan sreče. Letos praznuje že svoj peti rojstni dan. Z njim OZN želi povečati zavedanje o pomenu sreče in blaginje, ki naj bi bila univerzalna cilja vseh ljudi. Danes torej preprosto morate biti srečni, k čemur bo verjetno pripomoglo tudi dejstvo, da se je tudi uradno začela pomlad.

20. marec je mednarodni dan sreče. Letos je upihnil že peto svečko in si še petič zaželel, da bi lahko spodbudil ljudi k iskanju sreče. Marsikje po svetu se za srečo še vedno borijo z mlini na veter, pot do veselja pa bi morala politika uhoditi s pravičnimi in odločnimi ukrepi na mnogih področjih ter z ozaveščanjem o perečih vprašanjih današnje dobe, pravijo pri OZN, ki je bila tista organizacija, ki je leta 2011 ta dan razglasila za dan sreče.

PREBERITE ŠE: Znanost s skladbo, ki bo nasmejala vsakega dojenčka


Če gre verjeti zadnjim raziskavam Eurostata, smo Slovenci povprečno zadovoljni s svojim življenjem, kar nas uvršča v sredino v evropski družini. Ste srečni?

Dodatne Informacije

Več informacij:
happinessday.org

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!