fbpx
Foto: Žan Macarol

Memove On: električno zložljivo mestno kolo, za katerim se obračajo pogledi

Električno kolo za katerim se obračajo pogledi!

Oglasno sporočiloMemove-on.com

Električna kolesa predstavljajo izjemen trend globalne e-mobilnosti in odlično orodje za premagovanje vsakodnevnih razdalj v urbanih središčih. Memove On pa je vsekakor eden tistih predstavnikov nove generacije tovrstnih koles, za katerim se obračajo pogledi.

Na mestne ulice se vrača življenje, v naše kraje pa je končno prišla dolgo pričakovana pomlad, ki na mestne ulice vabi kolesarje. Zato smo na hitro preizkusili izjemno privlačno električno in zložljivo kolo Memove On, ki navdušuje z oblikovalsko zasnovo in vsekakor privabi poglede.

Inovativno oblikovanje določenih elementov, ga naredi res zanimivega.
Foto: Žan Macarol

Inovativen pristop k oblikovanju

Na prvo mesto postavljamo izjemno očitno ter samosvoje in hkrati sodobno oblikovanje kolesa Memove On, pri katerem so oblikovalci imeli popolnoma proste roke. Tudi zato je izjemno futuristične oblike, ki vključuje nekatere inovativne prijeme. Tako na kolesu ne boste opazili klasične verige. Slednjo je namreč zamenjala kar pogonska gred, ki je spretno skrita v ogrodju kolesa. Ta oblikovalska poteza ni le estetska, temveč tudi funkcionalna. Ker gre za mesto kolo, se namreč vaše hlače ne morejo umazati in s tem, velikokrat resnim problemom urbanih kolesarjev, nimate nikakršnega opravka. Prav tako ima posebno zgodbo spretno oblikovana prednja vilica kolesa, ki kolo drži le na eni strani in mu tako daje še dodaten oblikovalski podpis. Seveda pa navdušuje dejstvo, da se kolesu ne opazi, da gre za zložljivo kolo, saj je sam sistem zlaganja kolesa nevidno skrit v njegovo ogrodje. A tu je še množica malenkosti, zaradi katerih Memove On izraža inovativnost. Na primer, sedalo ni tipičen kolesarski sedež. Poleg svoje oblike namreč ponuja tudi zanimiv način nastavitve višine sedeža, ki je eden enostavnejših. Zaradi oznak na držalu sedeža izjemno hitro nastavimo pravo višino sedeža. Na ta način je nastalo kolo, ki z velikim številom oblikovalskih elementov govori edinstveno zgodbo. In tudi zato je na cesti izjemno opazen.

VIDEO: Prvi vtisi uredniki – Memove On – električno zložljivo kolo

Do 40 kilometrov dosega pri hitrostih do 25km/h

Do 40 kilometrov daleč s hitrostjo do 25 km/h. Memove je prava mala mestna raketa! Foto: Žan Macarol
A oblikovanje ni njegova edina pozitivna vrlina. V sprednjem kolesu se namreč skoraj neopazno skriva majhen in sodoben 200 W motor, ki v kombinaciji s snemljivo baterijo omogoča do 40 km/h dosega oziroma pomoči kolesarju. Poženete ga lahko do hitrosti 25 km/h, ki pa je elektronsko omejena tudi zaradi zakonodaje. Prav tako lahko kolesar nastavlja nivo pomoči elektromotorja s kar petimi programi asistence. To pomeni, da lahko izbira med polno asistenco elektromotorja in pedalke uporablja le za doziranje asistence, ali pa izbere bolj hibridni način poganjanja kolesa, kjer je kolesarjenje izjemno prijetno, saj le narahlo poganja kolo in tako dosega zanimive potovalne hitrosti. Tovrstno e-kolesarjenje pa je izjemno preprosto in neutrujajoče. Ko smo že pri količini energije, ki jo rabimo za kolesarjenje, naj poudarimo, da boste z njim brez vsakršnih težav premagovali vzpone in serpentine s 7-odstotnim naklonom. Tako je seveda izjemno primeren za vroče poletne dni, ko se v obmorskih krajih velikokrat povzpnemo po razbeljenem asfaltu do našega apartmaja ali kamping parcele. Da pa bodo varni tudi spusti, bodo poskrbele disk zavore tako na prednjem, kot tudi zadnjem kolesu. Te skrbijo za varno in hitro ustavljanje. A to ni edini premišljeni varnostni element tega kolesa. Zanimiva je funkcija prekinitve moči prenosa električnega motorja, če se pri zavoju s kolesom nagnete za več kot 10 stopinj. Takrat se prenos moči na prednje kolo prekine in manevriranje v ovinku je varnejše. Pri znamki Memove On so mestno električno kolo opremili z množico svetilnih elementov ter sprednjo in zadnjo lučjo z LED-tehnologijo.
Foto: Žan Macarol

Popolna mobilnost

Zložljivo električno kolo Memove On nas med drugim navdušuje tudi s svojim enostavnim zlaganjem. Za zlaganje kolesa na njegov polovičen obseg boste namreč rabili manj kot 15 sekund in nič več kot dve potezi. Najprej zložite njegovo krmilo, nato pa kolo razpolovite v dve enaki enoti s sredinskim pregibom. In že lahko kolo brez težav odnesete kar v vaše stanovanje ali pisarno. Kolo tehta 18 kilogramov, kar je ravno pravo razmerje za tovrstno rabo. Kolo namreč izjemno dobro lovi razmerje med težo in vozno uporabnostjo ter trdnostjo. Super lastnost kolesa je tudi to, da lahko snamete njegovo baterijo, ki jo nato preprosto napolnite s priročnim polnilnikom. Kolo lahko tako na primer pustite v prtljažniku avtomobila, a boste imeli baterijo kljub temu pripravljeno za naslednjo e-kolesarsko avanturo.

Memove On navduši z mnogimi atributi. Primarno lahko pohvalimo njegov funkcionalen in sodoben dizajn, ki je zelo všečen in ki privabi marsikateri zavidljiv pogled. Zanimiv je tudi zaradi množice inovacij in rabe sodobnih materialov. Kolesa so tako na primer iz magnezijeve zlitine in zaradi tega izjemno lahka. Zanimiv in izjemno sodoben je tudi vmesnik, s katerim nadzorujete nekatere funkcije e-kolesa. Vse to je skupek lastnosti, s katerimi Memove On predstavlja zanimivo izbiro urbanih kolesarjev.

Dodatne Informacije

memove-on.com

Sponzorska objava.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!