Mercedes-Benz AMG GT 4: zavist serijsko

Zadnjič posodobljeno: :

Pri Mercedes-Benzu so v zadnjih mesecih hudomušno skomigali in uspešno skrivali svojo največjo novost, ki so jo danes predstavili na ženevskem avtosalonu. Novi Mercedes-Benz AMG GT 4 je po prvih vtisih nekaj, kar bo zavist povzročalo serijsko.

Vsi poznamo super kupeja Mercedes-Benz GT. In ta ima od danes super brata, ki nosi oznako GT 4 in to, preprosto povedano, pomeni dodaten par vrat in s tem limuzinsko uporabnost, a še vedno kupejevsko predrznost. Če BMW predstavlja koncepte, pa se zdi, da je Mercedes-Benz s svojim GT4 korak pred njim. A tudi ta dvoboj na letošnjem salonu je nekaj, kar si lahko le želimo, saj obeta svetlo avtomobilsko prihodnost.

Po prvih informacijah naj bi nov član Mercedesovega oddelka AMG na voljo v treh različicah. A bolj kot tiste “običajne” nas zanima najbolj prestižna in mišičasta. Ta bo nosila oznako S 63 in bo pod motornim pokrovom skrivala sicer za to oznako običajnih 630 konjev ter kar zvrhanih 900 njutonmetrov navora. A bolj kot konji nas zanima, kaj te številke pomenijo v praksi. Po izjavah inženirjev pri Mercedes-Benzu bo puščica od 0 do 100 km/h pospešila v 3,2 sekunde in dosegla maksimalno hitrost 315 kilometrov na uro. To pa so tisti podatki, zaradi katerih verjamemo, da bo novi GT 4 povzročal zavist. A ne le pri konkurenci, ampak pri prav vseh, ki si ga ne bomo mogli privoščiti.
https://www.youtube.com/watch?v=gMed3eJYQ4c

Galerija slik: Mercedes-Benz GT 4 AMG

Dodatne Informacije

Več informacij:
mercedes-benz.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Avanguardia: megajahta v obliki laboda s snemljivo “glavo”