Mercedes-Benz GLB: niše so seksi

Mercedes-Benz GLB
Zadnjič posodobljeno: :

Mercedes-Benz je predstavil avtomobil, ki smo ga tako zelo pogrešali v njihovi prodajni gami – terenca, ki je hkrati igriv, a tudi možat. Tako kot nekoč njegov predhodnik GLK, ki je sicer delil mnenja o njegovi obliki, a hkrati imel veliko privržencev, ki so vselej ob njegovi pojavi dvignili palec.

Niše so seksi, menijo pri znamki Mercedes-Benz in so tako v okviru avtosalona v New Yorku predstavili koncept, ki bo postal realnost že letos poleti, ko bodo predstavili produkcijsko različico. Gre za model z oznako GLB, ki se umešča med modela GLA in GLC, a na svoji medosni razdalji preseneti s prostornostjo, ki jo zaznamuje možnost tretje vrste sedežev in s tem prostor za kar 7 oseb.

Oblika je možata in zadosti drugačna od drugih modelov Mercedes-Benz.
Oblika je možata in zadosti drugačna od drugih modelov Mercedes-Benz.

O obliki ne gre izgubljati besed, ker slednja deluje res možato in drugačno. Avtomobil ima visoko silhueto, a kljub temu deluje mišičasto – nekako v principu ne davno upokojenega Mercedes-Benz GLK, na katerega nekoliko spominja (slednji je vselej odstopal od povprečja).

V zadku bo prostora za zadnjo vrsto sedežev in tako 7 potnikov v vozilu.
V zadku bo prostora za zadnjo vrsto sedežev in tako 7 potnikov v vozilu.

Mercedes-Benz GLB bo na voljo v klasični pogonski tehniki kot popolnoma elektrificiran in gnan izključno na elektriko. Baterije slednjega naj bi bile 60 kWh in bi zadostovale za doseg do 500 kilometrov z enim polnjenjem – izračunano po ciklu WLTP. Električna verzija bo na ceste zapeljala nekoliko kasneje, in sicer v začetku leta 2021.

Galerija: Mercedes-Benz GLB

Dodatne Informacije

Več informacij:
mercedes-benz.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Volkswagen ID.4: Prvi električni SUV v Volkswagnovih vrstah