fbpx

Microsoftov Surface Laptop Studio 2: novi vladar med prenosniki s 13. generacijo Intelovega procesorja

Surface Laptop Studio 2

Surface Laptop Studio 2
Foto: Microsoft
Zadnjič posodobljeno:

Microsoftov Surface Laptop Studio 2 je tu in ne šali se. Z 13. generacijo Intelovega procesorja, možnostmi grafičnih kartic RTX 40 in nevronsko procesno enoto ta stroj postavlja nove standarde za to, kaj lahko stori prenosnik z operacijskim sistemom Windows. Pozabite na svoj MacBook, prihaja novi šerif oken.

Jesen – čas bučnih lattejev, toplih puloverjev in … Microsoftovega letnega jesenskega dogodka? Tako je, dragi bralci! Ravno ko ste mislili, da se je vaše tehnološko življenje ustalilo, Microsoft vstopi v igro kot kofeinsko nabita veverica in vse postavi na glavo. Letos so predstavili Surface Laptop Studio 2, in verjemite mi, ta prenosnik je kot Avengersi tehnologije. No – šalo na stran. Za Windows prenosnik je odličen.


Najprej naj razčistimo: to ni običajen Windows prenosnik, ki bi ga imela vaša babica. Surface Laptop Studio 2 je prava zver. Govorimo o Intelovih procesorjih 13. generacije i7 H razreda. Kaj pravite? Ste še vedno na 10. generaciji? O, kako prikupno zastareli ste. In seveda ne smemo pozabiti na grafične kartice NVIDIA RTX 4050 ali 4060. Te zverine niso samo za okras; so narejene za hitrost in igre – mogoče celo umetno inteligenco. Če pa ste bolj naklonjeni intenzivnemu grafičnemu renderiranju, lahko izberete RTX 2000 Adas. Microsoft je v živo pokazal, kako ta stroj v programu Blender pusti MacBook Pro M2 Max daleč zadaj. No ja, … kako bo v praksi bomo še videli.
Foto: Microsoft

Pomnilnik in shramba: Več je več

Če ste tisti tip osebe, ki ima odprtih 237 zavihkov in pričakuje, da bo prenosnik še vedno deloval kot šampion, je Surface Laptop Studio 2 pravi za vas. Z do 2 TB shrambe in 64 GB RAM-a je ta stroj prava digitalna trdnjava. Zaslon ostaja pri velikodušnih 14,4 palcih z osveževalno hitrostjo 120 Hz, tehnologijo Dolby IQ in HDR. Zaslon se tudi nagne naprej, ker seveda to počne. Kar zadeva baterijo, Microsoft obljublja do 18 ur delovanja z enim polnjenjem. Kot da to še ni bilo dovolj, Surface Laptop Studio 2 vključuje tudi nevronsko procesno enoto za učinke umetne inteligence. Da, prav ste prebrali – prva Intelova NPU v prenosniku z operacijskim sistemom Windows. Za tiste, ki so še vedno navezani na preteklost, je na voljo tudi priključek USB-A, poleg dveh priključkov USB-C in bralnika kartic microSD.

Razpoložljivost in cena

Označite 3. oktober v svojem koledarju, saj bo ta zver takrat na voljo, začetna cena pa bo 1.999 dolarjev.

Torej, Surface Laptop Studio 2 ni samo prenosnik; je izjava. Je Microsoft, ki pravi: “Vidimo vaš eleganten dizajn in dvigujemo z surovo močjo.” Bo to morilec MacBookov, ki smo ga vsi čakali? Čas bo pokazal. Za zdaj pa je varno reči, da ima igra prenosnikov vznemirljivega novega tekmeca. In mi iz družine jabolk.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.