fbpx

Strokovnjaki svetujejo, da kovček v hotelu vedno pospravite v kopalno kad! Zakaj?!

Foto: envato

Obstaja dober razlog, zakaj je bolje, če bo vaš kovček počival v hotelski kopalnici in ne omari.

Kovček je tista reč, ki nam lahko oteži premikanje po letališču, a brez njega nikakor ne moremo. Ko tako prispemo v hotel, nas mika, da bi ga čimprej pospravili v hotelsko omaro. A pozor! Strokovnjaki svarijo, da je najbolje, če vašo prtljago za začetek postavite kar v kopalnico. Zakaj?

Zakaj kovček sodi v hotelsko kad?

Obstaja zelo dober razlog, da svoje prtljage ne vržete na hotelsko posteljo in jo namesto tega postavite v kopalnico. Ta razlog so posteljne stenice. Ne glede na to, ali bivate v hotelu s 5 zvezdicami ali nizkocenovnem motelu, je grožnja stenic tista, ki vam bo lahko uničila počitnice. In zdravje. Ker pa so stenice znane po tem, da smuknejo v vaše tekstilije, jih tako brez težav tovorite seboj ves čas potovanja. Zato svojo prtljago postavite v kopalnico, potem pa preglejte sobo, če se v njej slučajno nahajajo stenice.

Foto: envato

»Ko sem delala v gostinstvu, sem spoznala, da ima več hotelov težave s stenicami, kot bi si morda mislili,« je za Reader’s Digest povedala Marla Cimini, ki zato svetuje, da bo v kopalnici vaš kovček res na varnem: »Preglejte posteljo in vzmetnico tako, da potegnete rjuhe iz vogalov in stranic ter preverite, ali so kakršni koli dokazi o teh nadležnih žuželkah. Prav tako je pametno preveriti predale in vzglavnike. Tp vam bo vzelo le nekaj minut.«

Zakaj je prtljaga v kopalnici varna?

Kopalnica je najmanj verjetno mesto, kjer se bodo v hotelski sobi  zadrževale stenice. Ne ponuja namreč dobrih skrivališč za stenice, poleg tega pa tam tudi ne boste našli ostankov hrane. Stenice imajo raje tudi bolj naravne površine, kadi in ploščice pa tega ne zagotavljajo. Poleg tega se brisače in kopalne preproge odstranijo in očistijo pred prihodom novih gostov.

Young delighted woman pulling suitcase in modern hotel room

In kako vem, ali ima moja prtljaga stenice?

Ker se stenice tako dobro skrivajo, lahko z lahkoto smuknejo v vaš kovček, ne da bi jih opazili. Za to si pomagajte s svetilko na telefonu in preglejte prtljago, preden spakirate in zapustite sobo. Bodite pozorni na gube v prtljagi, vzdolž zadrge, pod oznakami in na drugih skritih območjih.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.