fbpx

Milano Expo 2015: Muzej hiše Armani

Modna hiša Armani je praznovala svojo 40. obletnico z odprtjem posebnega muzeja Armani/Silos, na milanskem expoju 2015. Modni velikan Giorgio Armani poleg številnih zasluženih uspehov, velja tudi za pionirja mode na rdeči preprogi.

Ime Silos se navezuje na temo “Feeding the Planet, Energy for Life”, torej na problem pomanjkanja in skladiščenja hrane. 80-letni Giorgio Armani je med drugim pojasnil, da se ime Silos navezuje tudi hrano, ki je bila nekoč skladiščena v ravno teh prostorih, kjer sedaj stoji razstava in kot je sam povedal mu je hrana prav toliko pomembna kot moda. Stavba, s svojimi 4.500 kvadratnimi metri razstavne površine, se nahaja na mestu nekdanjega skladišča ene izmed multinacionalk.

Mogočna stavba v sebi skriva izjemen volumen ustvarjalnosti.
Mogočna stavba v sebi skriva izjemen volumen ustvarjalnosti.

Prestrukturiranju stavbe je sledil tudi sam Armani, zato sedaj lahko jasno vidimo rezultat reda in discipline v trezni arhitekturi in monumentalnih oblikah, ki se racionalno odzovejo na funkcionalne zahteve. Razstava vključuje kar 600 oblek in 200 modnih dodatkov različnih Armanijevih kolekcij od leta 1980 do danes. Potek razstave si ne sledi kronološko, ampak po tematikah, ki so sledile evoluciji estetskega jezika te vrhunske modne hiše. Po ogledu te razstave nam bo verjetno kristalno jasno zakaj Italijani svojega modnega velikana kličejo kar kralj Giorgio.

V galeriji si oglejte fotografije muzeja hiše Armani.

Dodatne Informacije

Več informacij:
armanisilos.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!