Monday Motorbikes M1: kolo, ki bo osvobodilo San Francisco

Monday Motorbikes M1

Podjetje Monday Motorbikes je izdelalo sila simpatično električno kolo, ki je kot nalašč za hribovit relief mesta San Francisco. Če se lahko izkaže v mestu čez lužo, bi se pri nas še toliko bolj.

Zagotovo se še spominjate, kako so bili videti mopedi v 70. in 80. letih prejšnjega stoletja. Če ta retro dizajn združite z modernim električnim pogonom, dobite izdelek, pod katerega so se podpisali pri podjetju Monday Motorbikes. Njihovo električno kolo M1 je res da videti “old school“, a je polno moderne tehnologije. Na mestu, kjer so imeli mopedi tank za gorivo, imamo tukaj drugo vrsto tanka, v obliki baterije namreč. Te se da hitro zamenjati in tako je mogoče takoj nadaljevati z vožnjo. Popolnoma izpraznjene baterije se napolnijo v petih urah. V ekonomičnem načinu vožnje lahko s kolesom naredimo do 56 kilometrov in se vozimo s hitrostjo 32 km/h. V športnem načinu gremo lahko še hitreje, 64 km/h in imamo dovolj navora, da z lahkoto prevozimo tudi najbolj strme vzpetine. V tem primeru se doseg seveda zmanjša, a ga je mogoče za malenkost podaljšati z uporabo regenerativnega zaviranja.

https://youtu.be/xYJGaudlHws

Električno kolo je opremljeno s prikazovalnikom porabe baterije in ima vgrajen USB-izhod. Kolo zaženete z nastavljivim geslom, ki ga vnesete prek tipk. Tako bo nepridipravom onemogočen zagon kolesa, vi pa boste imeli bolj mirne živce. M1 ima celo tehnologijo Bluetooth, prek katere ga lahko povežete s pametnim telefonom. In ker so prebivalci San Francisca zelo ekološko osveščeni, tej miselnosti sledi tudi Monday Motorbikes. Baterije, ki jih vgrajujejo v model M1, imajo namreč 100-odstotno možnost servisiranja in 100-odstotno možnost recikliranja.

PREBERITE ŠE: ELEKTRIČNO KOLO AVIONICS V1: RETRO MINIMALIZEM

Galerija slik: Monday Motorbikes M1

Dodatne Informacije

Več informacij:
mondaymotorbikes.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ford GT Heritage Edition: za ljubitelje značke z modrim ovalom in motošporta