fbpx

Motorola Bendy: Motorolin zvijajoč pametni telefon je futuristična zapestnica

Motorola Bendy
Foto: Motorola
Zadnjič posodobljeno:

Pametni telefoni so od svojega nastanka nenehno evoluirali, saj so se preoblikovali iz zgolj komunikacijskih naprav v nepogrešljive življenjske sopotnike. Vendar pa se zdi, da se je oblika teh pripomočkov usedla v monoton blok. Kljub zastoju v kreativnosti, Motorola drzno sanja in predstavlja koncept - Motorola Bendy (tako smo ga poimenovali mi), ki na novo opredeljuje obliko in funkcionalnost telefona. Na nedavnem dogodku Lenovo Tech World 2023 je Motorola pokazala koncept upogljivega pametnega telefona, s čimer premika meje možnega v mobilnem oblikovanju.

Motorolin najnovejši projekt – Motorola Bendy – ni zgolj pametni telefon; je drzna izjava na trgu, prepojenem z rigidnimi oblikami. Družba je razkrila koncept upogljivega pametnega telefona, ki izstopa s 6,9-palčnim zaslonom Full HD+ pOLED, sposobnim spreminjanja oblik glede na potrebe uporabnika. Za razliko od tradicionalnih zložljivih telefonov, ima ta naprava več gub, ki omogočajo množico možnosti upogibanja, vključno z zmožnostjo, da ga ovijete okoli zapestja kot futuristično zapestnico.

Foto: Motorola
Foto: Motorola
To ni Motorolin prvi rodeo v izzivanju konvencionalnega dizajna pametnih telefonov. Se spomnite Motorole Razr, ki je združila nostalgijo s sodobno tehnologijo prek zložljivega zaslona na dotik? Ta nov upogljivi koncept je korak naprej. Lahko ga položite ravno, postavite pokonci ali udobno ovijete okoli zapestja, kar ponovno opredeljuje interakcijo med ljudmi in njihovimi pametnimi telefoni. To je Motorola Bendy.

V opaznem odmiku od norme je fleksibilen zaslon tega konceptnega telefona združen s tkaninsko hrbtno stranjo, kar zagotavlja, da ostane na mestu, tudi ko ga ovijete okoli zapestja, zmanjšuje tveganje, da bi zdrsnil z gibanjem.
Foto: Motorola
Motorolin upogljivi pametni telefon ni samo o fleksibilnem zaslonu; je pametna naprava, uglašena z najnovejšo AI tehnologijo Motorole. Ta integracija AI prilagaja zaslon glede na svoj položaj, izboljšuje interakcijo in izkušnjo uporabnika.

Koncept upogljivega pametnega – Motorola Bendy – telefona Motorole je svež zrak v nekoliko zastalem trgu, ki združuje inovativno obliko s pametno tehnologijo, da napoveduje novo obdobje mobilne interakcije. Čeprav je še vedno koncept, je navdušenje, ki ga je ustvaril, otipljivo, in jasen pokazatelj, da je prihodnost pametnih telefonov vse prej kot toga.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.