fbpx

Motovun Film Festival 2016

Filmski festival v Motovunu

Filmski festival v Motovunu, mestu na severozahodu Istre, je resda precej majhen dogodek takšne vrste, a ga kljub temu ni za spregledati. Na festivalu Motovun Film Festival 2016 bo možno videti mnogo filmov, ki jim na velike filmske dogodke, kot sta festival v Cannesu ali v Berlinu, zaradi premočnih konkurentov ni uspelo priti. Poleg projekcij bodo organizirani tudi pogovori z ustvarjalci filmov. Festival bo potekal od 26. do 30. julija. Cena 10ih vstopnic znaša 20€. Razpored predavanj si lahko ogledate tukaj.

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
Motovun
Vstopnina
20€

Bliža se Motovun Film Festival 2016Filmski festival v Motovunu je eden izmed tistih festivalov, katerih namen ni blišč in velikost dogodka, temveč predstavitev najboljših filmov tistega leta, ne glede na imena igralcev glavnih vlog in države od koder prihajajo. Ideja festivala je, da poda v programu čim večjo raznolikost: estetsko, tematsko, geografsko. Skozi vse raznolike filme, ki sestavljajo festival, pa se vleče rdeča nit iskanja resnice: festival poskuša pokazati odsev dejanskega stanja v današnjem svetu.

PREBERITE ŠE: Gromozansko stopnišče sredi Rotterdama

Festival je majhen, a prisega na kvaliteto
Festival je majhen, a prisega na kvaliteto

V komunikacijski obliki filma nas spomni na vrednote, ki so nemalokrat pozabljene in na pereče probleme, ki jih še moramo rešiti. Filmski festival Motovun je v svojem obsegu precej majhen, kar mu, kot trgovinam z izbranimi modnimi kosi, doda na kvaliteti. Modus populacije so obiskovalci, ki se za film iskreno zanimajo – na za slavne igralce in blišč, ki so jih deležni veliki evropski filmski festivali. Festival lahko tako za svoj program izbira filme brez pritiskov, da morajo nujno vrteti nove filme velikih režiserskih imen. Festival Motovun išče pristnost, avtentičnost, umetniško izpopolnjenost in originalnost za vso ceno.

Dodatne Informacije

Več informacij:
motovunfilmfestival.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.