Najbolj “kul” tehnološki koncepti leta 2014

Ustvarjalci, inovatorji in oblikovalci sveta nas vsako leto navdušijo z inovativnimi koncepti, izumi in idejami, ki nam olajšajo vsakodnevno življenje. Predstavljamo tiste tehnološke kencepte, ki so nam v letu 2014 dobesedno vzeli sapo.

1. Najbolj kul hladilna torba

“The Coolest Cooler” je multifunkcionalen produkt, ki je na priljubljeni platformi za množično financiranje Kickstarter v letu 2014 zbral največ denarja. Gre za najbolj kul hladilno torbo na svetu, saj poleg tega, da prijetno ohladi našo najljubšo pijačo, predvaja tudi glasbo, napolni naš mobilnik, zmeša najboljšo margarito in postreže celo z večerjo.

2. Pametna avtocesta, ki se sveti v temi

Poleg pametnih tablic, telefonov in še česa, od letošnega leta dalje obstajajo tudi pametne avtoceste. Prvo so zgradili na Nizozemskem in po besedah srečnih uporabnikov, se ti med vožnjo ne počutijo le bolj varne, ampak se jim izkušnja zdi celo pravljična. Ceste se ponoči svetijo s pomočjo sončne energije, ki jo zberejo preko dneva.

3. Ribji pralni stroj

Industrijski oblikovalec Chan Yeop Jeong je očitno navdušen nad pedikuro s posebnimi bazenčki, napolnjenimi z ribami, ki z naših nog odluščijo odmrle kožne celice. Oblikoval je namreč novodobni pralni stroj “Pecera”, v katerem plava mala robotska ribica, ki nežno očisti naša oblačila.

4. Najpametnejša “zdrava” zapestnica

Microsoft Band je pametna zapestnica, ki jo poganja Microsoft Health. Gre za izjemno storitev, ki nam pomaga živeti zdravo tako, da nam pomaga doseči naše športne cilje s sledenjem našemu srčnemu utripu, korakom, izgorevanju kalorij ter kakovosti spanja.


PREBERITE ŠE: Flow: majhen pripomoček, ki bo zamenjal računalniško miško

5. Prenosna preoblačilnica

Sprva nas obleka “The Undress” ni prepričala, saj se nam ni zdela nič posebnega. “Še ena bombažna obleka z naramnicami, ki jo srečamo v vsaki trgovini s hitro modo”, smo si mislili. Vendarle nas je prepričala njena dodatna funkcija, saj obleka ne služi le oblačenju, ampak služi tudi kot odličen pripomoček za preoblačenje v kopalke, tam, kjer to ni možno.

6. Šotor v obliki satovja

B-and-Bee je novodobni šotor, leseno prenočišče v obliki satovja, ki je idealno za glamping, nad njim pa so navdušeni tudi obiskovalci glasbenih festivalov. V notranjosti posamezne enote najdemo zakonsko posteljo, omarico, lučko in vedno bolj pomembno enoto za polnjenje električnih naprav.

B-and-Bee
B-and-Bee

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!