fbpx

Najbolj zaželene počitniške destinacije 2023, ki si jih letos vsi želimo obiskati

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno:

Vas zanima, katere se top počitniške destinacije 2023? Potem preverite najbolj vročo peterico.

Spletna platforma Conde Nast je pripravila izbor najbolj vročih destinacij za 2023 in mi. že iščemo letalske karte.

Počitniške destinacije 2023: Dubaj

Nikoli ne zmanjka razlogov za obisk Dubaja. Brez dvoma najbolj priljubljeno mesto na Arabskem polotoku, je znano po svojem razkošnem življenjskem slogu, osupljivi arhitekturi in neverjetnih znamenitostih, kakršna je Palm Jumeriah – umetni otok v obliki palme, posejan z luksuznimi hoteli in domovi. Razkošja tu res ne manjka.

Od najvišje stavbe na svetu – Burj Khalifa, do novo odprtega luksuznega hotela Atlantis The Royal na omenjenem Palmu. Ljubitelji nakupovanja boste navdušeni nad nakupovalnim središčem Dubai Mall, ki je eno največjih nakupovalnih središč na svetu z več kot 1200 trgovinami, ljubitelji plaž pa nad mehko peščeno obalo, posejano z ležalniki in bari.

Foto: Unsplash/Christoph Schulz

Počitniške destinacije 2023: Sydney

Avstralija je pred meseci po dolgem času odprla svoje meje in omogočila vsem turistom, da jo ponovno obiščejo. Z novim odprtjem države pa ni videti konca možnostim raziskovanja, Avstralci pa velik poudarek dajejo trajnosti in lokalnim skupnostim.

Tako je v sklopu umetniške galerije New South Wales zaživel tudi Sydney Modern Project, ki se osredotoča na umetnost Aboriginov in otočanov Torresove ožine.

Foto: Unsplash/Kewal

Počitniške destinacije 2023: Argentina

Tudi Argentino se splača obiskati, tudi po zaslugi številnih novotarij. V Mendozi je svoja vrata odprl SB Winemaker’s House and Spa Suites, umeščen znotraj 100 let starega posestva z umetnostjo, izjemno kulinariko in osredotočenostjo na rujno kapljico.

Kaj pa je novega v Buenos Airesu? Revolucionarni Kōnā Corner, ki je delo priznane argentinske kuharice Narde Lepes in njene velike strasti do vsega japonskega.

Foto: Unsplash/Nathana Reboucas

Počitniške destinacije 2023: New York

Težko si je predstavljati pravi popotniški seznam brez New Yorka!  Potem ko so ZDA odpravile ukrepe in odprle svoja vrata vsem turistom, je zadnji čas za skok v veliko jabolko. Novosti namreč ne manjka. Od prenovljene podobe hotela Chelsea, do trendovskega hotela NoMad, ki je del verige Ritz-Carlton.

Med pohajkovanjem po mestu skočite v Brooklyn’s Place des Fêtes, ki s svojim inovativnim pristopom k vinarstvu in prigrizkom, sodi na sam vrh seznama najboljših newyorških restavracij. V bližini je Masalawala & Sons, umetnina indijskega kuharja Chindana Pandye, kjer se splača poskusiti navdihujoče okuse vzhoda. Večer pa zaključite na Brodwayju, ki navdušuje z novimi predstavami in muzejem.

Foto: Unsplash/Robert Bye

Počitniške destinacije 2023: Oslo

Ne razmišljate o daljših letih? Potem bo Oslo kot nalašč za vas. Norveška prestolnica je pogosto v senci gurmanskega Kopenhagna ali elegantnega Stockholma, a letos se med skandinavskimi destinacijami uvršča na prvo mesto. Eden od razlogov je nov, živahni hotel Sommerro v osrčju mestne soseske Frogner.

231-sobna namestitev oblikovana po filozofiji 30-ih let minulega stoletja se dotika glamurja tega obdobja z okusnimi ročno vozlanimi preprogami, intarziranimi lesenimi vzglavji in dekoracijskimi lestenci. S sedmimi bari in restavracijami, vključno s Tak Oslo, nordijsko-japonsko restavracijo in edino restavracijo na strehi v mestu, je hotel postal vodilna zvezda trendovske urbane gurmane.

Foto: envato

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.