fbpx

Najboljše ideje za velikonočne pirhe: barve bodo močne, vzorci pa vidni

Najboljše ideje za velikonočne pirhe: barve bodo močne, vzorci pa vidni

Pripravite se na najbolj vesel in pisan praznik letošnje pomladi v stilu! To so top ideje za velikonočne pirhe, kjer bodo barve močne, vzorci pa vidni. Veselo na delo.

Barvanje velikonočnih pirhov je lahko frustrirajoče, če je končni rezultat drugačen, kot ste pričakovali. Če želite doseči močne barve in vidne vzorce, boste morali upoštevati določena pravila, preden izberete ideje, ki smo jih zbrali v nadaljevanju.

Preden se lotite barvanja, je priporočljivo, da so jajca na sobni temperaturi. Zaželeno je tudi, da izberete takšna, ki so bele barve. Če jih ne najdete v bližnji prodajalni, jih lahko pobelite. Jajca se bodo lepše obarvala, če bodo snežno bela.

Če boste pirhe barvali z umetnimi barvili, je pomembno, da upoštevate navodila proizvajalca, torej kakšno mora biti razmerje med barvami in vodo. Domnevno lahko ojačate barvilo tudi tako, da ga raztopite v skodelici jabolčnega kisa, ki bo poskrbel za to, da se barva močneje prime na jajčno lupino.

V vodo, v kateri boste kuhali jajca, dodajte žlico soli in kisa. Kuhana jajca pustite dalj časa v barvi, če želite bogato obarvane pirhe. Jajca obračajte, medtem ko se namakajo v barvilu.

NAJBOLJŠE IDEJE ZA VELIKONOČNE PIRHE!

Pastelni pirhi s smetano

Sestavine

 • 12 kuhanih jajc
 • kis
 • živilske barve
 • smetana za stepanje

Priprava

Kuhana jajca premestite v posodo s kisom. Namakajte jih dve minuti, nato jih dobro obrišite z brisačkami. Na pladenj položite papir za peko, po njem razmažite smetano. Živilske barve poškropite po smetani in jih z manjšo palčko pomešajte, da nastane marmorni vzorec.

Jajca povaljajte po barvilu in smetani ter jih pustite stati 15 minut. Z rokavicami jih umijte pod vodo in obrišite z brisačko.

Marmorna jajca s kovinskim odtenkom

Sestavine

 • barva za jajca
 • 1 žlica olja
 • alkoholni kis

Postopek

Kuhinjsko brisačo namočite v posodo s kisom in z njo vsako jajce temeljito obrišite. V drugi posodi pripravite barvo za jajca, kot piše v navodilih. Vanjo dodajte žlico olja. Počakajte, da se v posodi naredijo krogi od olja.

Postavite jajce v žlico in ga namočite v barvo – nastala bodo čudovita “marmorna” jajca s kovinskim odtenkom, ki jih nato z brisačko dobro obrišite. Pirhe lahko okrasite tudi z jedilno barvo v prahu.

Pozlačena jajca

Sestavine

 • kuhana in pobarvana jajca
 • pozlačeni lističi

Postopek

Pozlačene lističe dobro vtrite v jajca, da nastane pozlačen odtis.

Top trik barvanja jajc s prtički

Sestavine

 • barva za jajca
 • papirnate brisače
 • palčke za ušesa

Postopek

Skuhajte jajca. Koliko skled boste potrebovali, je odvisno od tega, koliko različnih barv boste uporabljali pri dekoraciji pirhov. Če se odločite za štiri barvne kombinacije, potem pripravite štiri manjše sklede. V vsako skledo dodajte žličko barve za jajca, ki jo nato zalijte z vrelo vodo. Sestavini dobro premešajte.

Vsako jajce ovijte s papirjem, po katerem boste poškropili barve. Vsako palčko za ušesa namočite v barvo in jo nato potapkajte po papirnati brisači. Barvo nanašajte tako dolgo, dokler brisača ni popolnoma navlažena z barvami.

Jajca pustite počivati nekaj minut, nato jih odvijte iz brisače in dobro obrišite.

DRUGE IDEJE ZA VELIKONOČNE PIRHE:

 • Jajce ovijte v mrežasto vrečko od krompirja, čebule, limone, pomaranč … vsako jajce dobro zavežite in kuhajte v obarvani vodi.
 • Kuhano jajce s čopičem premažite s tekočim lepilom in ga povaljajte v bleščice.
 • Kuhano jajce, ki se ni dobro obarvalo, s kovinsko gobico na rahlo popraskajte.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!