fbpx

Najboljši air fryer (cvrtnik na vroč zrak): odlična izbira za zdravo pripravo hrane

Najboljši air fryer

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Z air fryerjem oziroma cvrtnikom na vroč zrak lahko uživate v pripravi obroka in pozabite na čiščenje kuhinje. Vaše jedi bodo z njim bolj zdrave, manj kalorične in mastne, hkrati zelo okusne in hrustljave. Če še niste prepričani, kaj je air fryer (cvrtnik na vroči zrak) in zakaj je postal tako priljubljen, vam razkrijemo v prispevku.

Kaj je air fryer (cvrtnik)

Trendovski cvrtnik na vroči zrak je dokaj preprost stroj za kuhanje in pečenje. Z njim lahko pripravite različno vrsto hrane, ki jo običajno pečete v pečici ali na vročem olju.

Kako deluje air fryer (cvrtnik)

Cvrtnik vsebuje ventilator, ki hrano enakomerno kuha. Tehnologija hitrega segrevanja zraka omogoča cvrtje, pečenje ter peko pri kateri uporabite malo oziroma nič olja. S cvrtnikom lahko skuhate skoraj vse jedi in to hitro, od mesa, krompirčka, sladic, zelenjave. S svojim delovanjem prispeva k visokemu razmaščevanju in omogoča veliko bolj zdravo prehranjevanje. Ob procesu razmaščevanja pa hrana še vedno zadrži svoje bistvo, okus in kakovost.

Kako so izdelan air fryer (cvrtnik)

Naprava je izdelana iz plastike, ki omogoča varno in zdravo uporabo. Notranjost je obložena s zelo kakovostnim materialom, ki je trpežna na visoke temperature. Posoda v kateri kuhate pa vsebujejo premaz proti prijemanju. Njegovo čiščenje je izredno hitro in enostavno.

Pri cvrtniku na vroč zrak, tehnologija hitrega segrevanja zraka omogoča cvrtje, pečenje in peko pri kateri uporabite malo oziroma nič olja.
Foto: Matthew Reyes/Unsplash

Priljubljenost air fryjerja (cvrtnika)

Priljubljeni so postali predvsem zato, ker je priprava hrane hitra, enostavna, pečenje pa ima enake rezultat kot tradicionalno z oljem in maščobami. Ker je zdravo prehranjevanje postalo zavedanje večine ljudi, ni presenečenje, da cvrtniki postajajo zelo priljubljen kuhinjski aparat.

Kakšen izbrati airfryer (cvertnik)

Na trgu je veliko aparatov z različnimi lastnostmi in cenami. Pri nakupu morate upoštevati predvsem nekaj osnovnih parametrov, kot je temperatura pečenja, ki ne sme biti nižja od 200 stopinj, prostornina košare za pečenje, nastavitev temperature, moč ventilatorja, časovnik in čas ogrevanja. Cene aparatov so seveda različne, saj obstajajo bolj tehnološko napredni in zmogljivi modeli.

Najboljši airfryerji – cvrtniki na vroč zrak

Znižano za 50,09 EUR
Philips Premium Airfryer XXL - 7.3L, Fritteuse ohne...
4.391 Ocen
Znižano za 40,00 EUR
Tefal EY5018 Easy Fry & Grill Classic...
2.719 Ocen
Znižano za 18,00 EUR
Philips Essential Airfryer XL - 6.2L, Fritteuse ohne...
3.491 Ocen
Znižano za 14,60 EUR
Xiaomi Mi Smart Air Fryer Heißluftfritteuse mit OLED...
469 Ocen
Znižano za 20,00 EUR
Ninja Foodi MAX Dual Zone Heißluftfritteuse [AF400EU]...
6.093 Ocen
Znižano za 10,00 EUR
COSORI Heißluftfritteuse 5,5L XXL Friteuse Heissluft...
86.263 Ocen
Znižano za 7,00 EUR
Ninja [AF160EU] Heißluft-Fritteuse MAX, 5,2 l, 6...
6.093 Ocen
Znižano za 18,00 EUR
Princess Heißluftfritteuse mit 3,2 Liter, Digitalem...
29.493 Ocen

Zadnja posodobitev 2022-08-14 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Nakup izdelkov brez DDV-ja na Amazon

Slovenske pravne osebe – zavezanci za DDV – lahko na Amazon.de kupujejo brez DDV-ja – davka na dodano vrednost, v kolikor se vaše podjetje na Amazon.de registrira kot poslovni uporabnik. Registracija je hitra in enostavna, z njo pa pridobite posebne poslovne popuste!

PRIJAVA PODJETJA IN NAKUP BREZ DDV

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!