fbpx

Najboljši filmi 2019 (do danes)

Pred meseci se nam je zdelo, da leto 2019 ne bo nikoli minilo, čez nekaj dni pa vstopamo v zadnjo četrtino – soočili smo se s številnimi tehnološkimi novostmi, svoj pečat pa je v letošnjem letu pustila tudi filmska industrija. Že veste, kateri so najboljši filmi 2019 (do danes)?

V prvi polovici leta so nas filmski ustvarjalci npresenetili z blockbusterji, ki so poželi veliko slave – sodeč po oglasnih kampanjah in odzivih ljudi na filmskih spletnih straneh (IMDb in Rotten Tomatoes), so med številnimi filmi največ medijskega prahu dvignili naslovi, kot so Mož iz ozadja, Mia in beli lev, Mi, Stotnica Marvel, Rocket Man, Prevarantki, Mačje pokopališče, Možje X: Temni feniks, Annabelle 3, Levji kralj, Bilo je nekoč … v Hollywoodu … Vendar, ali so si ti filmi zaslužili tudi mesto na seznamu najboljših filmov 2019 do danes?

Kateri so najboljši filmi 2019 do sedaj, sodeč po rezultatih spletnih strani, kot sta IMDb in Rotten Tomatoes?

Najboljši filmi 2019 (do danes):

Znanstvenofantastični film
Maščevalci: Zaključek (Avengers: Endgame, 2019)

Ocena na IMDb: 8,6
Metascore: 78
Ocena na Rotten Tomatoes: 94 %

Po uničujočih dogodkih iz Brezmejne vojne, je vesolje v razvalinah. S pomočjo preostalih zaveznikov se Maščevalci še enkrat zberejo, da bi uničili Thanosa in povrnili mir v vesolje.

Dokumentarni film
Apollo (Apollo, 2019)

Ocena na IMDb: 8,3
Metascore: 88
Ocena na Rotten Tomatoes: 99 %

Apollo 11 je kinematografski film o vesolju, v katerem prikažejo nikoli predvajane filmske posnetke velikega formata o enem največjih dosežkov človeštva – prihodu na Luno.

Komedija
Bilo je nekoč v Hollywoodu (Once Upon a Time in… Hollywood, 2019)

Ocena na IMDb: 8,2
Metascore: 83
Ocena na Rotten Tomatoes: 85 %

Pozabljeni televizijski igralec in njegov kaskaderski dvojnik si prizadevata doseči slavo in uspeh v filmski industriji v zadnjih letih hollywoodske zlate dobe leta 1969 v Los Angelesu.

Drama
The Farewell (The Farewell, 2019)

Ocena na IMDb: 8,1
Metascore: 90
Ocena na Rotten Tomatoes: 99 %

Kitajska družina odkrije, da bo zarad raka njihova babica le še malo časa na tem svetu, zato se odločijo, da ji bodo zamolčali resnico. Z namenom načrtujejo poroko, zato da jo vidijo zadnjič.

Animirana pustolovščina
Svet igrač 4 (Toy Story 4, 2019)

Ocena na IMDb: 8,2
Metascore: 84
Ocena na Rotten Tomatoes: 97 %

Ko se nova igrača z imenom Forky pridruži Woodyju in njegovi druščini, se ti odpravijo na dolgo potovanje, na katerem odkrijejo, kako velik svet je lahko za eno igračo.

Dokumentarni film
Honeyland (Honeyland, 2019)

Ocena na IMDb: 8,00
Metascore: 86
Ocena na Rotten Tomatoes: 98 %

Zadnja ženska čebelarka v Evropi mora rešiti čebele in vrniti naravno ravnovesje v Honeylandu, ko družina nomadskih čebelarjev vdre na njeno zemljo in ogrozi njeno preživetje.

Glasbena drama
Amazing Grace (Amazing Grace, 2018)

Ocena na IMDb: 7,8
Metascore: 94
Ocena na Rotten Tomatoes: 99 %

Amazing Grace je film za vse ljubitelje glasebnice Arethe Franklin – v njem lahko vidite koncertne posnetke Arethe Franklin iz leta 1972, ko izvaja pesmi z najbolje prodajanega gospel albuma v New Temple Missionary Baptist Church v Los Angelesu.

Glasbena drama
Rocketman (Rocketman, 2019)

Ocena na IMDb: 7,7
Metascore: 69
Ocena na Rotten Tomatoes: 93 %

Biografska zgodba o angleškem glasbeniku Eltonu Johnu zajame njegovo karierno pot do svetovno znanega zvezdnika, ki je skupaj ustvarjal in sodeloval s priznanim tekstopiscem, pesnikom in pevcem Berniejem Taupinom.

Kriminalni film
Poletne ptice (Birds of Passage, 2019)

Ocena na IMDb: 7,6
Metascore: 85
Ocena na Rotten Tomatoes: 96 %

V času bogatenja z mamili in nasilnega desetletja, ki je imelo svoj izvor trgovine z mamili v Kolumbiji, se Rapayet in njegova družina zapleteta v vojno za nadzor nad posli, ki na koncu uničijo njihovo življenje in kulturo.

Dokumentarni film
One Child Nation (One Child Nation, 2019)

Ocena na IMDb: 7,4
Metascore: 85
Ocena na Rotten Tomatoes: 98 %

Potem ko je postala mati, filmska ustvarjalka razkrije skrito zgodovino kitajske politike za enega otroka in generacije staršev in otrok, ki jih je za vedno oblikoval ta družbeni eksperiment.

Komedija
Booksmart (Booksmart, 2019)

Ocena na IMDb: 7,4
Metascore: 84
Ocena na Rotten Tomatoes: 97 %

Na predvečer mature dve akademski “zvezdi” in najboljši prijateljici spoznata, da bi morali delati manj in se zabavati več. Dekleti poskušata v eno noč nadomestiti štiri leta zamujene zabave.

Grozljivka
Mi (Us, 2019)

Ocena na IMDb: 7
Metascore: 81
Ocena na Rotten Tomatoes: 93 %

Družinski dopust na plaži se spremeni v nočno more, ko se pojavijo njihovi dvojniki in jih začnejo terorizirati.

Dodatne Informacije

Več informacij:
imdb.com
editorial.rottentomatoes.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.