Najlepše plaže na Hrvaškem: plaže Kvarnerja za sprostitev in zabavo

Foto: croatia.hr
Zadnjič posodobljeno: :

Kvarner se nahaja v severovzhodnem delu Jadranskega morja med Istrskim polotokom in celino, v katerem ležijo številni otoki, med katerimi so največji Cres, Krk, Rab, Lošinj in Pag.

Največja vrednost Kvarnerja so plaže, ohranjeno okolje in čista voda. Najlepše plaže zaznamujejo Modre zastave, simboli ohranjenega, varnega in prijetnega okolja, zasnovanega za zabavo, sprostitev in rekreacijo, visoko kakovostne storitve, čisto morje, plaže in marine. Pobrskali smo za najlepšimi plažami na Kvarnerju, in osupnili ob pogledu na to, kar smo našli.

Plaža Lopar, Rab

V Loparju na Rabu, otoku čudovite krajinske raznolikosti in stoletne turistične tradicije, sta dve čudoviti peščeni plaži: Rajska plaža in Plaža Livacina. Rajska plaža se nahaja v Loparju, 14 kilometrov od mesta Rab. Razteza se v dolžini skoraj 2 kilometrov in turistom ponuja različne vsebine. Izjemno plitva voda je primerna tudi za družine z otroki. Ta čudovita peščena plaža ima tuše, bare, restavracije, različna igrišča, kolesarske steze in veliko ponudbo vodnih športov.
Plaža Livacina je ena najlepših in najprivlačnejših plaž na otoku, ki se nahaja v bližini znamenite rajske plaže. Plaža je peščena z nežnim dostopom do morja in je idealna za otroke. Pod senco borovcev, tik nad plažo, je več restavracij z odlično hrano in pijačo. Najamete pa lahko opremo za prosti čas in zabavo ter ležalnike in senčnike.


Plaža Vela, Baška, otok Krk

Otok Krk je eden izmed otokov v Kvarnerskem zalivu, ki ima številne slikovite kraje, naravne zalive in čudovite peščene ter prodnate plaže. Znamenito turistično središče Baška, znano po eni najlepših plaž na Kvarnerju, se nahaja na južnem delu otoka. V zaščitenem zalivu, skritem z masivnim Velebitom, se razprostira dolga prodnata plaža Vela. Na njem bo vsak našel svoj prostor za dober počitek ali zabavo. Nekateri deli plaže so peščeni, kjer bodo otroci uživali v izdelovanju peščenih gradov. Mlade pa bo pritegnil ritem glasbe iz privlačnih barov na plaži. V ponudbi je tudi veliko športnih dejavnosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beautiful Croatia (@beautiful_cro)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @where_is_vilma


Plaža Punta Debij, otok Krk

Punat se nahaja na jugozahodni strani otoka Krka, v čudovitem zalivu, ki je obdan z urejenimi nasadi oljk. Na vhodu v zaliv Puntarska je plaža Punta Debij, ki so jo mladi poimenovali “Kitajska plaža“. Čez dan je plaža polna družin z otroki, zvečer pa se mladi zbirajo zaradi žive glasbe. Na voljo je odlična ponudba športnih objektov: od parasailinga, vodnih skuterjev, vodnih smuči, wakeboardov, tub, banan in trampolinov do jadranja na deski in odbojke na mivki. Bližnji gostinski objekti ponujajo sprostitev in osvežitev. Plaža je opremljena s kemičnimi stranišči, tuši in garderobami, najamete pa lahko ležalnike in senčnike.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by maky (@winterswimstory)


Plaža Medane, otok Krk

Plaža Medane je sinonim za oazo miru. Plaža izžareva pravi sredozemski ambient. Oljke, kamen, sivka in druge sredozemske rastline so le del ohranjene naravne krajine in se razprostirajo vzdolž obale. Pogled na kristalno čisto morje in bogastvo oljk obiskovalcu nudi raznolikost izbire. V neposredni bližini plaže je kolesarska steza, ki je primerna tudi za sprehod, saj je dolga kar 20 km. Poskrbljeno pa je tudi za vrsto kulinaričnih dobrot. Za najmlajše je na voljo otroško igrišče.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MEDANE BEACH (@medane_beach_punat)


Gradska Plaža, Crikvenica

Plaža je oddaljena le 200 metrov od središča Crikvenice. Morje je tu kristalno čisto in modro. Nad plažo v Crikvenici je borov gozd, kjer se lahko v vročih poletnih dneh ohladite. Na plaži lahko najamete različno športno opremo, senčnike in teraso za sončenje. Na plaži mesta Crikvenica je tudi več restavracij in barov, kjer lahko poskusite značilne kvarnerske jedi. Plaža je primerna za invalide in družine z majhnimi otroki, pa tudi za mlade, ki iščejo zabavo.


Plaža sv. Ivan, Lubenice, otok Cres

Lubenice so v preteklosti razglasili celo za eno najlepših plaž na svetu. Nahaja se pod majhnim krajem Lubenice, na strmi pečini, s katere se razlega prekrasen pogled na belo peščeno plažo. Do plaže lahko pridete iz kopnega peŠ ali po morju s čolnom ali jadrnico. Plaža je pešcem malce težje dostopna, zato lahko pričakujete da bo manj kopalcev in zato uživate v nedotaknjeni naravi in vonjate sredozemsko rastlinje in uživate v čudovitem razgledu in prekrasnemu morju. Na plaži ni barov in restavracij.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Putopis/Travelbook Croatia (@putopis)


Plaža Veli Žal, otok Lošinj

Veli žal je prodnata plaža, ki je primerna za družine z otroki. Na plaži so prhe, kabine za preoblačenje, ležalniki in sončniki, stranišča, spust v morje za osebe z omejeno mobilnostjo in reševalci, od zabave pa je na voljo odbojka na mivki, tenis, košarka, aqua aerobic, vodni športi, otroška igrišča in najem plovil. Veli žal se ponaša z Modro zastavo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sonja Sonnenschein (@chili76)


Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kakšen dopust izbrati v letu 2021, da bo varno?