Najtežje je živeti z iskreno žensko: zakaj je zveza z žensko čistega in odprtega srca največji izziv?

"Samo tiste ljubimo resnično, ki jih ljubimo celo v njihovi slabosti in njihovi bedi. Varovati, odpuščati, tolažiti, to je vsa umetnost ljubezni." – Anatole France

Zakaj je zveza z žensko, ki ima čisto in odprto srce, za moškega velik izziv?

Številni moški trdijo, da je iskrenost v partnerskem odnosu tisto, kar si najbolj želijo, saj ženskam pogosto očitajo manipulacijo in neiskrenost. Ko pa se zaljubijo v iskreno žensko spoznajo, da iskrenost ni to, kar so si predstavljali, in da zna biti ta tudi neprijetna.

Iskrene ženske imajo navado, da so iskrene v vsem. Ne bo oklevala, da vam pove resnico, tako se počuti najbolje. Naj bo resnica smešna, boleča, neprijetna, skrajno neugodna zanjo ali za vas, vedno vam jo bo povedala. Če niste vajeni odprtosti in neposrednosti, boste zmedeni in najverjetneje užaljeni, toda to je vaš problem – in tudi na to vas bo opozorila.

Kakšna je iskrena ženska?

Postavlja neprijetna vprašanja

Morda so njena vprašanja pregloboka ali preveč osebna, zaradi katerih morate razmišljati o občutljivih stvareh, ki jih raje skrivate v sebi, ali pa vam le ta odpirajo bolečino. O bolečih temah, ki se jim raje izogibate. Ona s tem nima težav.

Ruši vaše zidove

Iskrena ženska ve, da ste do določenih tem zadržani, da imate obrambne mehanizme in čustvene zidove, ki jih je treba porušiti, in to tudi počne. Prestopi vaše meje in najde šibke točke v vaših zidovih. Z njo ste nenehno nekoliko izven cone udobja in malce zaskrbljeni, kaj bo sledilo. Vendar ste lahko prepričani v eno stvar – karkoli jo vprašate, boste dobili iskren odgovor.

Odkrito govori o svojih občutkih

Njena odprtost je morda preveč agresivna za vas, zato se boste, ko se boste branili pred njenimi vprašanji (kaj išče v zvezi in kaj jo moti), počutili povsem zmedeni in razoroženi pred njeno ranljivostjo, ki je prav tako sploh ne skriva. Odprta je glede vseh svojih občutkov. Njen spekter pa je tako širok, globok in zapleten, da se vam bo zavrtelo po glavi. Kako lahko nekdo čuti vse te občutke hkrati?

Iskrene ženske imajo navado, da so iskrene v vsem.

Ne igra čustvenih iger

Verjame v resnično ljubezen in ne zanima je nič manj. Če igrate čustvene igre, prekrivate vaše namere, boste presenečeni. Pri njej je vse odkrito. Zaupajte ji, ko vam reče, da je nekaj tako, kakor je, ker bi zaman iskali drugačen pomen njenih besed. Ne sprašujte se, kaj je s tem želela povedati in doseči.

Morda vam je neprijetno, če nekdo odkrito pove in izpostavi svoje želje ter pričakovanja. Morda mislite, da mora biti ženska skrivnostna ter  ljubezen romantična in opojna. Če je temu tako, potem se boste namučili z iskreno žensko. Je romantična in nežna, a hkrati praktična in ne prenaša neumnosti. In veliko bolje od vas ve, kaj je ljubezen. Poskusite se od nje nekaj naučiti.

Ne bo vam olepšala resnice, da bi jo lažje prenesli

Ne zanima je negovanje in ohranjanje vašega ega. Tam, kjer bi vas druga ženska razvajala, spodbujala, usmerjala in na vse načine prekrivala resnico, da ne bi prizadela vašega ega, vas bo ona iskreno udarila z resnico. Lahko vam posladka to grenko tableto, ampak takrat to ne bo ona. Pričela vas bo zaničevati, ker boste zahtevali od nje stvari, ki jih ne tolerira.

S tem, ko vam iskreno pove vse, vam pokaže spoštovanje in zaupanje. Noče vas prizadeti. Daje vam najboljše kar ima – sebe, svojo iskrenost in odprtost, če ste užaljeni, ji preprosto niste dorasli.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!