fbpx

Nakup brez DDV na Amazon: kako kupovati na Amazonu brez DDV

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Slovenska podjetja lahko pri največjem trgovcu na svetu - torej evropskem Amazonu - kupujejo brez davka na dodano vrednost, če so davčni zavezanci za DDV. To predvsem vpliva na manjše obremenitve denarnih tokov pri večjih podjetniških nakupih in investicijah. DDV je namreč pri slovenskih trgovcih obvezno plačati, kljub dejstvu, da si ga podjetje nato poračuna z odbitkom, pa je možnost “neplačila” za mnoge zelo zanimiva opcija, ki močno razbremeni finančno poslovanje podjetja, saj v štatru za vse plačamo ⅕ manj.

V časih, ko se podjetja soočajo z vedno večjimi težavami pri likvidnosti šteje vsak cent ali pravilno obrnjen evro. Zato je smotrno, da opravljamo nabave tam, kjer so obremenitve finančnih tokov najmanjše.

Največji trgovec na svetu Amazon, ki je zadnji dve leti z naskokom najbolj vredno podjetje na svetu, omogoča slovenskim podjetjem, da odprejo poslovni račun – Amazon Business. Vpis in ustvarjanje računa sta popolnoma brezplačna in ne gre za tako imenovano naročnino. Temveč le vpišete pravne podatke vašega podjetja – torej davčno številko, naziv in naslov podjetja. Amazon samodejno v okviru 24ur, ponavadi pa precej hitreje, potrdi vaš poslovni račun ter vam omogoči nakup brez obračunanega DDV – torej za neto vrednost izdelka.

Nakupi brez DDV na Amazon

Slovenske pravne osebe – zavezanci za DDV na Amazon.de lahko kupujejo brez DDV – davka na dodano vrednost! V kolikor se vaše podjetje na Amazon.de registrira kot poslovni uporabnik. Registracija je hitra in enostavna! Z njo pa pridobiš posebne poslovne popuste!

PRIJAVA PODJETJA IN NAKUP BREZ DDV

Cenejši nakupi prav zaradi poslovnega računa – Amazon Business omogoča nakupe po cenah za pravne osebe!

Amazon je največja spletna trgovska mreža na svetu, kjer je praktično vsak izdelek vsakega svetovnega proizvajalca. Ker je ponudba tako močna, so navadno marže precej manjše kot pri lokalnih trgovcih in zato cene posledično nižje za precejšen odstotek. Prav tako so podjetja upravičena, do cen za podjetja, ki so ponavadi precej nižje od rednih cen izdelkov. A ne le to. Ker se na Amazon srečujejo ponudbe različnih ponudnikov, je med njimi konkurenca. Marže pa zato izjemno majhne. Zato so nakupi velikokrat tudi do 1/3 cenejši kot pri domačih specializiranih trgovcih.

Kaj pravzaprav je Amazon Business? (oglej si video)


Po domače povedano je največja B2B tržnica na svetu, kjer se srečujeta ponudba in povpraševanje in služi potrebam naročil podjetij vseh velikosti. Če torej kupujete večjo količino pisarniškega materiala, novo računalniško opremo, vam je zmanjkalo kartuše za tiskalnik ali česarkoli drugega, boste v spletni trgovini Amazon v tem trenutku lahko izbirali med 250.000.000 izdelki. In kar je najlepše za kupca je to, da ponudniki izdelkov tekmujejo med sabo s ponujanjem najboljše možne cene za določen izdelek. Predstavljate si, da imate odprtih 10 zavihkov različnih spletnih trgovin, med katerimi primerjate cene. Z nakupom pri spletnem trgovcu Amazon boste prihranili čas in denar, saj boste na enem mestu dobili pregledno in hitro primerjavo različnih trgovcev. Zato boste trgovini Amazon skoraj gotovo plačali najbolj optimalno ceno.
Ponudniki med sabo bijejo neusmiljen boj!
Ponudniki med sabo bijejo neusmiljen boj!

Amazon Business ima nekatere rešitve in ugodnosti, ki se zdijo pravzaprav neverjetne. Na primer plačilo po predračunu, plačilni nalog SEPA, plačilo na odlog, plačilo s kreditno kartico, … Prav tako imajo zavezanci za DDV možnost nakupa izdelkov na Amazonu brez obračunanega DDV-ja, torej po neto vrednosti. Na ta način lahko podjetju zmanjšate obremenitev finančnih tokov, saj DDV-ja ob nakupu ne plačate. Nakup po nižjih cenah in nakup brez DDV-ja bosta zagotovo prepričalo vsakega podjetnika.

Brezplačna registracija

Amazon je daleč najbolj priljubljena aplikacija v ZDA. Ameriški uporabniki jo uporabljajo več kot Google, Facebook, Instagram!
Amazon je daleč najbolj priljubljena aplikacija v ZDA. Ameriški uporabniki jo uporabljajo več kot Google, Facebook, Instagram!

Amazon Business je popolnoma brezplačna storitev in ne vključuje nikakršnih skritih stroškov. Z registracijo preko spodnje povezave boste pridobili vrednostne kupone, s katerimi boste določeno obdobje upravičeni do brezplačne poštnine in nekaterih drugih ugodnosti, zaradi česar bo poslovanje preko spletne trgovine Amazon še ugodnejše. Sledite postopku registracije in v roku treh dni boste prejeli kupone ugodnosti na vpisani elektronski naslov. Uporabite spodnjo povezavo, da boste zagotovo dobili kupone!

Slovenska podjetja kupujemo večinoma na nemškem amazon.de, ki je tudi v angleškem jeziku

Jezik ni več ovira, saj so pri Amazon.de poskrbeli, da je nemški Amazon tudi v brezhibnem angleškem jeziku. Prav tako se je po večletnih izkušnjah nemški Amazon izkazal za tistega, ki praviloma izdelke dobavlja v roku 24 ur, seveda ob izbrani storitvi hitrega pošiljanja. Tako lahko izdelek naročen do 12. ure dopoldan, pričakujete že prihodnji dan. To pa je povsem primerljivo z najboljšimi slovenskimi trgovci, saj pri Amazonu ne dopuščajo prostora za napake.

Varnost na izjemnem nivoju: Amazon ne dopušča napak

Dobava v 24 urah postaja standard pri poslovnih uporabnikih!
Dobava v 24 urah postaja standard pri poslovnih uporabnikih!

Amazon je najpopularnejša aplikacija v ZDA, pred Googlom in drugimi aplikacijami. To pomeni, da zaradi ugleda skrbi za visok nivo varnosti. Vsi trgovci, ki delujejo preko te B2B tržnice pa vedo, da ni prostora za napake, saj te konkurenca hitro prehiti. Pomembna je tudi ocena uporabnikov, ki označuje kakovost ponudnika. Zato je servis, ki ga ponuja Amazon, izjemno korekten in poslovno varen. Naročila lahko do odpreme odpokličete, prav tako lahko prejeto blago enostavno vrnete, če ne ustreza vašim standardom in pričakovanjem. Za vse je poskrbljeno pregledno ter z enostavno uporabniško izkušnjo.

Organizirajte nabavo po oddelkih

Organizirajte nabavo po oddelkih, sami pa potrjujte nakupovalne sezname. Vse na istem računu!
Organizirajte nabavo po oddelkih, sami pa potrjujte nakupovalne sezname. Vse na istem računu!

Imate večje podjetje, ki ima več oddelkov in nabavnih služb? Organizirajte delo tako, da v okviru vašega računa kupujejo vsi, vi pa ste tisti, ki le potrjuje nabave in dokončno izvede nakup. Na ta način enostavno centralizirate nabavo in imate takojšen pregled nad stroški podjetja. Hitro in enostavno lahko dodajate več uporabnikov v vaš račun Amazon Business. Poleg tega lahko prilagodite odobritve naročil, določite omejitve porabe in učinkovito upravljate nabavne tokove vašega podjetja.

Ne zamudite ugodnosti

V kolikor vaše podjetje registrirate na Amazon Business, boste v roku treh dni na vpisan elektronski naslov prejeli pošto s svojo kodo kupona, ki jo unovčite ob nakupu. Koda vsebuje razne popuste in možnost brezplačne poštnine.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!