fbpx

Nakup mandarin: 4 znaki, po katerih boste ločili dobre mandarine od slabih

Foto: envato

Prišla je sezona mandarin, klementin in pomaranč. Vendar pa ob nakupu lahko naletite na razočaranje, saj so nekatere suhe in brez okusa. Kako torej veste, ali ste res kupili slasten sadež? Razkrivamo vam štiri znake, ki vam bodo v pomoč pri nakupu tovrstnega sadja.

1. Teža mandarine

Preverite težo sadja. Namreč dlje, ko je mandarina ločena od drevesa, več soka bo izgubila. Svežina blaga je odvisna od teže, zato ob nakupu le to preverite.

2. Lupina

Če ima mandarina suho lupino, pomeni, da je bila dolgo skladiščena in je izgubila svojo sočnost. Lupina sadja mora biti čvrsta in fina.

3. Mesto peclja

Preverite mesto peclja. Če je mesto trganja belo in mehko, je to znak, da ja sadež svež. Če je ta rjave barve, je znak, da se sadež že suši.


Mandarine so prava zakladnica zdravja, vitaminov in antioksindantov.
Foto: Dessy Dimcheva /Unsplash

4. Listi

Če ima mandarina ob nakupu še vedno steblo in liste, potem je to odličen pokazatelj, da je sadež svež. Bujni, zeleni in prožni listi kažejo na sočen izdelek.

Če ima mandarine zelene lise, to ne vpliva na njen okus in sočnost. Barva je odvisna od temperature na območju, kjer je rasla, zato brez skrbi.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!