fbpx

Napkin Table: nosljiva jedilna miza za dva, ki želi preusmeriti pozornost s telefonov k človeku

Nosljiva in zložljiva miza Napkin Table

Nekoč so bili obroki za mizo družabni dogodek. Med jedjo se je veselo čebljalo. Danes vsak bolšči v svoj zaslon, fotografira hrano in ignorira prisotne. Da bi se med jedjo spet posvetili drug drugemu, je industrijski oblikovalec Hung Lu Chan izdelal nosljivo miza Napkin Table.

Napkin Table predstavlja nov koncept prehranjevanja. Gre za nosljivo mizo za dva industrijskega oblikovalca Hunga Luja Chana, ki je raziskoval fenomen odsotnosti duha med jedjo, ki se je razrasel s pojavom pametnih telefonov in tablic.

PREBERITE ŠE: Ikea: jedilna miza, ki ne dovoljuje uporabe telefona


Napkin Table daje poudarek na interakcijo med jedcema, s tem ko ju fizično poveže. Gre za eksperiment, ki raziskuje, kako na način prehranjevanja vpliva tehnologija, zaradi katere postajamo vse bolj oddaljeni od osnovne komunikacije, kot je na primer posvečanje pozornost prijatelju, ki sedi poleg nas. Chan želi spet našo pozornost preusmeriti k človeku poleg nas.

‘Miza’ za dva je izdelana iz vodotesnega blaga in si jo obesimo okoli vratu. Ima držalo za krožnik in kozarec. Kako zadeva deluje v praksi, si lahko ogledate v zgornjih dveh posnetkih.

Galerija – zložljiva miza Napkin Table:

Dodatne Informacije

Več o avtorju:
hungluchan.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.