fbpx

Naravna hranilna raztopina za dolgo cvetoče orhideje

Foto: envato

Orhideja je lahko izziv tudi za izkušene ljubitelje cvetja. Da bo vaša orhideja cvetela čim dlje, vam lahko pomaga zelo enostaven recept za naravno hranilno raztopino, ki ji bo zagotovila vsa potrebna hranila.

Vsi, ki obožujete orhideje, veste, kako občutljive in nežne so lahko te prefinjene rože.

Za pripravo naravnega gnojila cvetličarji priporočajo bananin olupek, ki vsebuje fosfor, magnezij in kalij, tako imenovane zlate snovi za dolgo življenje rastlin. Te mikroelemente morate dodati v zemljo v odmerkih, ki ne škodujejo rožam. Na ta način bodo orhideje med cvetenjem videti zdrave.

To je preprost naraven recept za pripravo hranilne raztopine, ki bo zahtevala vodo in bananin olupek.

Bananin olupek. Foto: Louis Hansel / Unsplash

1. Dva bananina olupka daste v posodo in ju prelijete z dvema litroma vode.

2. Pustite ju v vodi dva dni.

3. Raztopino filtrirate in razredčite z vodo v razmerju 1:1. S tako pripravljeno tekočino zalijte orhidejo kot običajno.

Dodaten nasvet:

liste orhidej lahko očistite tudi z bananinim olupkom. Z lupino nežno podrgnite po listih in ti bodo zasijali ter vsrkali koristna hranila.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.