fbpx

5 nasvetov, kako narediti odličen prvi vtis, ko spoznate njegove starše

Foto: Imdb

Za mnoge je srečanje s starši očiten znak, da gre zveza v resno smer. Malokdo starše predstavi vsem svojim partnerjem in navadno traja nekaj časa, da se par odpravi na prvo skupno družinsko kosilo. Ne glede na to, koliko vas uspe prepričati, da so njegovi starši super ljudje, ste še vedno nervozni ? Kako se bosta odzvala morebitna tašča in tast, ali jima boš všeč, o čem se boste pogovarjali. Bojiš se neprijetne tišine, čudnih pogledov in se sprašuješ, kaj naj oblečeš?

Njegovi starši ne bi smeli biti tvoji sovražniki, ampak nove pomembne osebe v tvojem življenju. Zato se nasmehnite, bodite to, kar ste, in pristopite do njih s spoštovanjem. Spontanost je v tem primeru vrlina. Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam bodo olajšali prvo srečanje.

Bodite prisotni

Pred kakšnim pomembnim dogodkom – in za marsikoga je spoznavanje pomemben dogodek – si ljudje radi sestavimo scenarij v glavi. Morda zato razmišljate o tem, kako bi vas njegova mama lahko pozdravila in kaj naj reče v katerem trenutku. Ne obremenjuj se zaradi tega. Predvidevamo, da vam je partner povedal nekaj o svojih starših in prav zato se le ne odpravljate v neznano. S temi osnovnimi informacijami vam bo vse lažje. Ali se držijo tradicionalnih vrednot, kakšen odnos imajo, kaj počnejo, ali sta starša zgovorna – vse to vam bo pomagalo vedeti, kako se jim morate približati. Univerzalne formule preprosto ni. Pomembno je, da ste med tem druženjem dejansko to, kar ste, in da ne prispevate k neprijetnemu vzdušju. Najpomembnejša stvar je biti prisoten – pokazati zanimanje za njihove zgodbe in jih poslušati.

via GIPHY

Ponudite pomoč

Čeprav vam bodo verjetno rekli, da se usedite in počivajte, je vsakdo hvaležen, če mu nekdo ponudi pomoč. To je stvar bontona. Hvaležni bodo, če boste pri pripravljanju kosila ali pospravljanju ponudili vašo pomoč. Pri takšnih stvareh ni prostora za ego in napuh, ampak je treba pokazati empatijo. Poleg tega – ko se spoznate, poskušajte čim več ostati v stiku – včasih pokličite in vprašajte, kako so, kaj počnejo in bodite v stiku.

Ne glej jih kot sovražnike

Pustite zgodbe o bodočih zlobnih taščah ob strani. Če se boste prepričevali, da je srečanje grozno in da se jih bojite, potem bo tako. Z njimi ravnajte kot z vsako drugo osebo, s katero želite vzpostaviti odnos. Razumevanje, empatija in miren ton vam bodo pomagali zgraditi trden, če ne odličen odnos. Seveda, če so njegovi starši na to pripravljeni. Na taščo in tasta ne bi smeli gledati kot na konkurenco ali boj za njuno naklonjenost.

Če se bodoča tašča boji, za svojega sina mora vedeti, da niste vi rušilec njihove družine, zato je tu zaželena pogosta komunikacija in drobni znaki pozornosti, vsekakor pa partnerja spodbujati, da se s starši pogovarja.

via GIPHY

Ni prostora za dokazovanje

Z bodočo taščo nista vrstnici in zelo verjetno se bosta v nekaterih stvareh razhajali. Sprejmite njo in njene napake in vrline ter se v razhajanjih srečati na pol poti. Konstruktivna kritika je seveda zaželena, vendar pazite na kakšen način kritizirate, izogibajte se agresivnim prepirom o določenih temah. Samo zato, ker njegovi starši počnejo ali razmišljajo drugače kot vi, še ne pomeni, da se samodejno motijo ​​in imate vi prav, zato sprejmite te morebitne razlike.

Sprejmite nasvete, vendar postavite meje

Ne mislite, da se od njih nimate česa naučiti. Pravijo, da modrost pride z leti in vsaka družinska anekdota, življenjska zgodba ali nasvet vam lahko pomaga postati boljši človek. Njegovi starši bi lahko na vas s svojim znanjem in izkušnjami pustili pomemben pečat. Vaš odnos z njimi bi lahko bil odličen, vendar je pomembno, da postavite meje in razumete, da ima vsak pravico do svoje zasebnosti in izbire.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.