fbpx

7 nasvetov, da boste lažje prebrodili ločitev

Foto: envato

Vajina pot se je končala. Ostala je praznina. Prazna postelja. Spomini. Bolečina. Ne veste, kako naprej. Strah vas je.

Približno 45 % zakonov se konča z ločitvijo. Kljub temu se lahko zdi, da je ločitev za mnoge ena izmed najbolj osamljenih in težkih izkušenj.

Čeprav je normalno, da je ločitev težka izkušnja, obstajajo načini, kako si jo olajšati.

Upoštevajte teh sedem nasvetov, ki vam bodo pomagali prebroditi ločitev.

Ne izolirajte se

Morda se vam zdi, da nihče ne razume, kaj preživljate, vendar če se boste izolirali, bo tako tudi ostalo.

Obrnite se na zaupanja vredne ljudi v svojem življenju, ko potrebujete podporo. Tudi terapevt je lahko odličen vir nasvetov za ločitev.

via GIPHY

Hkrati bodite previdni, da ne boste pritiskali na ljudi, naj se odločijo za eno ali drugo stran, zlasti če so tudi oni v odnosu z vašim zakoncem (ali nekdanjim zakoncem).

Ohranite rutino

Razveza lahko obrne vaše življenje na glavo, vendar vas bo zdrava rutina utrdila.

Čas si zapolnite z rednimi praksami skrbi zase. Vzemite si čas za kuhanje zdrave hrane ali pa se začnite redno sprehajati.

Preoblikovanje razveze

Eden najboljših nasvetov je, da o ločitvi razmišljate nekoliko drugače.

Če se vam zdi, da je vaša ločitev strašen neuspeh, se spomnite, da to ni neuspeh. Pravzaprav je priložnost za rast in učenje. Če pa ločitev vidite kot izgubo, naredite seznam, kaj ste z ločitvijo dejansko pridobili.

via GIPHY

Preoblikovanje težkih izkušenj lahko traja nekaj časa, vendar se je vredno potruditi in v ločitvi videti tako dobro kot slabo.

Osredotočite se na druge vloge

Morda nekomu ne boste več zakonec in že to je lahko uničujoče. Vendar lahko še vedno ohranite druge vloge in odnose, ki jih imate v svojem življenju.

Predvsem, če imate otroke, jih še naprej negujte v enaki meri kot prej. Razveza bo težka tudi zanje, vendar lahko s svojo ljubeznijo in podporo poskrbite, da bo proces veliko lažji.

Razmislite tudi o svojih drugih vlogah, kot so hči, prijateljica ali sodelavka. Če se spomnite na te vloge, se boste lažje zavedali, da je še vedno veliko delov vašega življenja in identitete, ki so nedotaknjeni, tudi ko greste skozi ločitev.

Ne zapletajte se v konflikte

Če se vam zdi, da se med ločitvijo z bivšim partnerjem morate prepirati, niste edini. Vendar se zaradi prepiranja ob koncu zakona skoraj nikoli ne boste počutili bolje.

via GIPHY

Kolikor je le mogoče, se vzdržite pogovora s svojim zakoncem, če se ne morete sporazumeti. Za pravno pomoč pa se obrnite na odvetnika.

Dajte si čas za žalovanje

Žalovanje sledi vsaki izgubi, tudi izgubi zakona. Če se vam zgodi, da se v vas pretakajo različna čustva, od jeze, zanikanja do šoka, bodite strpni do sebe.

Žalovanja ni mogoče pospešiti. Dajte si čas in se ne silite v to, da se premaknete naprej, preden niste pripravljeni.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.