Navade srečnih ljudi, ki ti vzamejo le 5 minut

Foto: Envato
Zadnjič posodobljeno: :

Iskanje lastnega zadovoljstva in doseči srečo so sanje vsakega posameznika. Sreča je namreč zelo subjektivna stvar, ki nekoliko spominja na premikajočo se tarčo. Pomembno je, da jo znate začutiti in si dovoliti, da pride do vas. Seveda jo vsak posameznik drugače opredeluje, vendar pa vseeno obstajajo nekatera dejanja, ki jih lahko vključite v svoje vsakdanje življenje. Ta bodo povečala raven vašega zadovoljstva. Predstavljamo vam navade srečnih ljudi.

To so kratke 5-minutne navade srečnih ljudi!

Pospravljanje postelje

Obstaja izraz, da je postelja odraz človeka. Pospravljanje postelje zjutraj nekaterim osebam daje občutek, da so koristni in da so prvo nalogo dneva že opravili. Ker so tako začeli dan, se jim bo le-ta v urejenem in zmagovalnem duhu tudi nadaljeval. Namreč urejena postelja pomeni, da ima oseba urejeno življenje. Ker pospravljanje postelje ne vzame veliko časa, le to opravite, saj razmetana postelja govori, da ste nezadovoljni s svojim življenjem.

via GIPHY

Afirmacije

Vsaka misel ali izrečena beseda je afirmacija. Z vsako mislijo potrjujete in ustvarjate življenjske izkušnje. Ste se kdaj poslušali, kaj vse izgovorite v enem dnevu, koliko časa se pritožujete, o sebi govorite grde besede? Namreč vsaka slaba izrečene beseda deluje po principu zakona privlačnosti. Vsaka pozitivna misel in beseda, ki jo namenite sebi ali pa komu drugemu, v vaše življenje prinaša veselje. Zato bodite pozitivni. To so navade srečnih ljudi.

via GIPHY

Esterična olja

Eterična olja se uporabljajo že iz antičnih časov. Dobro znano je, da telesu zvišujejo notranje vibracije, ki prispevajo k dobremu počutju, vplivala naj bi tudi na čustovanje. Zato si na vsake toliko časa pripravite difuzor s pridihom vašega najlubčega eteričnega olja, prižgite glasbo in meditirajte.

Jutranje raztezanje

Pozitivni učinki razteznih vaj pomagajo pri dobrem počutju. Že z blagimi raztegi mišic lahko poskrbite za boljše počutje, predvsem ker raztezne vaje pomagajo, da ublažite napetosti v telesu, povečate energijo, izboljšate koncentracijo in pripravite telo na stres vsakodnevnega življenja. Zato si le vzemite čas za jutranjo razgibavanje.

Poslušanje glasbe

Glasba je pravo zdravilo za srce in dušo. Znanstveniki za nevrologijo so odkrili, da poslušanje glasbe možganom pošilja pozitivna občutenja in s tem spodbuja izločanje dopamina, hormona sreče. Glasba namreč poveča srčni utrip in znižuje raven kortizola, ki se sicer v telesu izloča v stresnih situacijah. Zato le večkrat poslušajte glasbo, ne le v stresnih situacijah.

via GIPHY

Risanje

Risanje pomaga pri tem, da se v človeški podzavesti ponovno vzpostavi naravni, univerzalni red, in telo postavi v nekakšno stanje samoozdravitve. Zato ima risanje terapevtski učinek. Tudi če nimate velikega talenta, najdite otroka v sebi, kupite pobarvanke ali različne mandale in jih barvajte.

via GIPHY

Masiranje glave

Privoščite si masažo lasišča, saj le ta odpravlja stres in preusmeri misli. Z masažo glave dosežete globoko sprostitev in razbremenite telo od stresa v nekaj minutah. To vam povrne energijo in voljo za vsakdanje obveznosti.

Druženje s prijatelji

Prijatelji in družina imajo močan vpliva na srečo. Dobri prijatelji sproščajo stres, preprečujejo osamljenost, zagotavljajo sproščenost in veselje in lahko krepijo tudi vaše zdravlje. Bližina prijatelja lahko zmanjša stresni hormon kortizol. Smeh, pogovor, deljenje svojih izkušenj in aktivnosti s prijatelji, ti lahko pomagajo krepiti imunski sistem. Prijateljstvo in dobri odnosi z družino so zato izrednega pomena, zato se jih ne izogibajte in si za njih vzemite čas.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!