fbpx

Zdrave navade, s katerimi boste dvignili produktivost na delovnem mestu

Foto: Andrea Piacquadio / Peexels

Če želite, da bi bila vaša delovna uspešnost boljša, morate ukrepati. Obstajajo različne zdrave navade, s katerimi lahko izboljšate način dela in produktivnost. Tu je nekaj najboljših metod, ki jih lahko uporabite.

Telovadite

Različne študije so pokazale, da lahko vadba deluje kot antidepresiv, kar pomeni, da vadba lahko izboljša vaše razpoloženje in navsezadnje vašo delovno uspešnost. Lahko vam da energijski zagon, da postanete bolj osredotočni. Ne pozabite, ko se vaše telo počuti fit in zdravo, se bo tako počutil tudi vaš um.

Obstaja več razlogov, zakaj lahko telesna aktivnost izboljša vaše razpoloženje. Na primer, ko vadite, povečate serotonin, ki pomaga vašim možganom, da uravnavajo vaše razpoloženje, apetit in spanje. Vadba prav tako poveča vašo raven endorfinov, ki so naravni spodbujevalci razpoloženja. Vadbe, s katerimi boste dvignili razpoloženje in osredotočenost, so hoja, tek, kolesarjenje, dvigovanje uteži in treningi spodnjega dela hrbta.

Foto: Li Sun / Pexels

Jejte zdravo

Zdrava prehrana gre z roko v roki z vadbo, ker oboje pozitivno vpliva na vaš um in telo in zato vodi do večje produktivnosti pri delu. Z rednim zdravim prehranjevanjem povečate svojo energijo in budnost ter zagotovite, da vaš imunski sistem ostane zdrav. Z zdravo prehrano boste izboljšali tudi spanje in duševno zdravje. Nasveti za zdravo prehrano vključujejo uživanje veliko sadja in zelenjave, zmanjšanje nasičenih maščob in sladkorja, uživanje več rib in pitje vsaj dveh litrov vode na dan. Z izboljšanjem prehrane boste zagotovo povečali svojo delovno uspešnost.

Dovolj spite

Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

Kot smo že omenili, lahko zdrava prehrana in redna vadba pomagata do boljšega spanca. Dovolj spanja je ključnega pomena, če želite imeti energij za delo naslednjega dne. Zato morate poskrbeti, da boste vsako noč dovolj spali. Priporočljivo je, da spite polnih osem ur na noč, zato naj vas ne mika, da bi se zvečer lotili kakšnega dodatnega dela in zato pozneje legli spat, saj bo to dolgoročno kontraproduktivno. Da bi zagotovili dobro spanje, se izogibajte uživanju sladke hrane in pitju kofeina pred spanjem ter nobene elektronike v bližini postelje.

Načrtujte svoje delo

Zdrave navade niso samo skrb za telo in duha. Gre tudi za izvajanje ukrepov, s katerimi boste zagotovili večjo produktivnost pri delu. Če želite izboljšati svojo uspešnost, je nujno imeti urnik. Uspešni ljudje določijo urnike za vsak delovni dan, da se ne motijo pri opravljanju nalog. Urnik vam omogoča tudi spoštovanje rokov in pravočasen prihod na sestanek.

Ohranite pozitiven odnos

Vsaka vrsta dela vas lahko s časom obremeni, a z izvajanjem zdravih navad boste povečali svojo delovno uspešnost. Če resnično želite povečati svojo produktivnost, poskusite ves čas ohranjati pozitiven odnos do dela. Torej, ko se pojavijo težave, jih obravnavajte kot priložnosti.

Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

Z nenehnim razvijanjem pozitivnega odnosa na delovnem mestu ne boste samo izboljšali svoje delovne uspešnosti, pač pa tudi pozitivne stvari na osebnem področju.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!