fbpx

Oppskrift: rask hjemmelaget majones

Recept - domača majoneza na hitro

I motsetning til forventningene er hjemmelaget majones ingen spøk. Majones er en allsidig mat. Hvorfor kjøpe den når du kan tilberede den hjemme på mindre enn ett minutt? Tuller ikke! Har du med deg olje, egg, salt og sitron? Da har du alt du trenger til hjemmelaget majones! Du har aldri kommet over en så enkel og rask oppskrift på majones. Fra nå av vil du bare sverge til denne majonesen!

Vas zanima, kako se pripravi domača majoneza na hitro? Majonezo je po naključju izumil francoski kuhar leta 1756, potem ko mu je zmanjkalo smetane za hladno omako iz smetane in jajc in je smetano nadomestil z oljem. Vse ostalo je zgodovina. A če ste mislili, da znajo okusno majonezo danes pripraviti le kuharski mojstri in prehrambni velikani, se motite. Ko boste spoznali, da lahko domačo majonezo naredite v nekaj minutah in iz povsem vsakdanjih živil, ki jih imate ta trenutek tudi doma, nikoli več ne boste posegli po industrijsko pripravljeni.

LES MER: Oppskrift: soppsaus i restaurantstil

Pri pripravi majoneze velja razmerje en rumenjak na 175 ml olja.
Pri pripravi majoneze velja razmerje en rumenjak na 175 ml olja.

Za izdelavo priljubljene in vsestranske omake iz rumenjakov in olja ne potrebujete nikakršnega kuharskega znanja, ta recept se namreč ne more ponesrečiti nikomur. Vse, kar od vas zahteva, je, da potrebne sestavine zmešate skupaj. Da tako preprosto je. In vi ste jo kupovali v trgovini …

Recept – domača majoneza na hitro:

Sestavine – domača majoneza na hitro:

  • 5 dl olja
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 2 egg
  • 2 žlici limoninega soka (ali bel vinski kis)
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje sukker
  • malo gorčice
Do domače majoneze vas loči le nekaj minut.
Do domače majoneze vas loči le nekaj minut.

Postopek priprave domače majoneze:
Vse sestavine – ključno je, da so ogrete na sobno temperaturo, enako velja za posodo, v kateri majoneza nastaja – dodamo v ozko visoko posodo. Najprej vanjo zlijemo rumenjak, zaključimo pa z oljem. Vzamemo palični mešalnik in ga za najmanj pet sekund pritisnemo ob dno, da se omaka premeša in nastane emulzija. Mešalnik nato počasi dvigujemo in spuščamo. Po nekaj minutah je majoneza pripravljena. Če se ne zgosti dovolj, dodamo nekaj kapljic vroče vode, če je pregosta, jo razredčimo z žlico vode.

Med deg siden 2004

Fra år 2004 vi undersøker urbane trender og informerer vårt fellesskap av følgere daglig om det siste innen livsstil, reiser, stil og produkter som inspirerer med lidenskap. Fra 2023 tilbyr vi innhold på store globale språk.