Tror du det bare finnes pannekaker slik vi kjenner dem i Slovenia? Du tok feil, det er tonnevis av oppskrifter og navn på dem - og i form av Nutella-lommer vil de bli din søte favorittsnus.
Nutellini žepki iz palačink so izdelani po tradicionalni recepturi za danske palačinke, ki jim v originalu pravimo æbleskiver (veliko sreče pri izgovorjavi!).
Izdelava žepkov je precej bolj preprosta kot izgovorjava, in ko jih boste enkrat pokusili, boste pozabili na vse Nyttårsforsett. Priprava na lastno odgovornost!
Sestavine za žepke iz palačink z Nutello:
- 130 gramov bele moke (tip 500)
- 1/4 ts salt
- 1/2 ss bakepulver
- 1 1/2 žličke sladkorja
- 250 ml melk
- 2 jajci (ločimo rumenjak od beljaka)
- 2 žlici masla (stopljenega na sobni temperaturi)
- Nutella
- sprej za kuhanje (po želji)
Postopek priprave žepkov iz palačink z Nutello: