fbpx

Oppskrift: Berusende cottage cheese kake med kun tre ingredienser!

Okusna skutina torta iz treh sestavin

Det finnes ikke noe bedre enn en god og enkel oppskrift. Dette er også tilfelle for en berusende cottage cheese-kake laget av kun tre ingredienser. Imponer gjestene dine og tilbered dem denne silaen, en enkel, men utrolig deilig dessert som de bokstavelig talt vil slikke av tallerkenen. Den beste tingen? Du har sannsynligvis allerede alt du trenger til det hjemme. I alle fall egg og cottage cheese, om ikke hvit sjokolade.

Omamna skutina torta iz le treh sestavin?! Sliši se predobro, da bi bilo res. A je. In video recept, ki si ga lahko ogledat v nadaljevanju, je dokaz, da tudi sladice lahko pripravijo kuharski analfabeti oziroma da za profesionalen videz le-te ni treba vedno vložiti ure in ure dela in imeti za sabo veliko prakse. Sicer pa je vedno dobro obvladati recept, ki ne pusti na cedilu in vas reši, ko se vam kaj drugega tik pred zdajci ponesreči ali pa ste preleni, da bi se s pripravo sladice ukvarjati celo dopoldne.

LES MER: Oppskrift: Varm sjokolade med kardemomme - Gorenje & kokken Bine Volčič

Recept za skutino torto je izjemno enostaven, rezultat pa božanski.

Za pripravo potrebujete le:

  • 3 egg
  • 120 gramov bele čokolade in
  • 120 gramov polnomastne skute
Ne, nimamo vas za norca. Okusno skutino torto iz treh sestavin zna pripraviti vsak.
Ne, nimamo vas za norca. Okusno skutino torto iz treh sestavin zna pripraviti vsak.

A kako iz teh sestavin do omamne skutine torte?

Først ločite beljak od rumenjaka. Deretter stopite belo čokolado (če ne želite izgubljati časa s topljenjem nad vročo vodo v dvojnem kotlu nadrobljeno preprosto za nekaj sekund postavite v mikrovalovno pečico) in taki primešajte skuto. Mešajte toliko časa, da postaneta eno. Počakajte, da se masa ohladi, nato ji dodajte še rumenjake in znova dobro premešajte. V drugi skledi stepajte beljak (naj bo sobne temperature) z mešalnikom toliko časa, da se ne pojavijo vršički. Ne zlijte vsega beljaka (za učinek volumna torte) v maso naenkrat, ampak ga sprva dodajte le malo, da jo nekoliko razredčite, nato zlijte še preostanek. Preden konča v pekaču, tega obložite s peki papirjem. Torto postavite v pečico (za sočnost dodajte kozarec vrele vode) ogreto na 170 stopinj in pecite 15 minut. Po tem času temperaturo znižajte na 160 stopinj in pecite še nadaljnje četrt ure. Po pol ure pečico ugasnite, torto pa notri pustite še nadaljnjih 15 minut. Preden jo ohlajeno postrežete, jo posujte s sladkorjem v prahu in po želji dodajte stepeno smetano, marmelado ali sadje.

Še video recept:

Med deg siden 2004

Fra år 2004 vi undersøker urbane trender og informerer vårt fellesskap av følgere daglig om det siste innen livsstil, reiser, stil og produkter som inspirerer med lidenskap. Fra 2023 tilbyr vi innhold på store globale språk.