Løvetann-"jaktsesongen" er i gang! Våren banker på døren, og noen steder kan vi allerede plukke løvetann. Hva med å lage løvetannsuppe av den? Og hvorfor løvetann? Ikke bare fordi den er deilig, men også fordi den er et ekstremt sunt tillegg til menyen.
Kaj je zdravo, okusno in brezplačno? Løvetann! Ker se je začela sezona regrata, ga bomo lahko v prihodnjem obdobju nabirali v velikih količinah in si z njim popestril spomladanski jedilnik. Regrat v svetu kulinarike je namreč precej več kot le regratova solata. Tokrat vam serviramo recept za slastno regratovo juho, to odlično, a skoraj pozabljeno jed.
Recept za regratovo juho:
Sestavine za regratovo juho:
- 20 dager med løvetann
- 1 fedd hvitløk
- 1 liter grønnsaksbuljong
- oliven olje
- salt
- pepper
- malte mandler
- muskat
- kocke belega kruha (po želji)
- kisla smetana (po želji)
Postopek priprave regratove juhe:
Regrat nekaj minut kuhamo v čisti zelenjavni juhi. Potem juho ohladimo. Na ponvi na olivnem olju nato prepražimo česen, dodamo mandlje in pretresemo v regratovo juho. Mešanico pretlačimo s paličnim mešalnikom (lahko tudi ročno) in dodamo začimbe. Pa dober tek! Regratovo juho lahko oplemenitite s kislo smetano ali popečenimi kruhovimi kockami.