Ingredienser til 4 personer: Mascarponekrem: 2 egg, 350 g mascarponekrem, 1 vaniljesukker, 8 dkg sukker, johannesbrødkjeks: 15 dkg malt johannesbrød, 10 dkg hvitt mel, 3 egg, 5 dkg sukker, 1 vaniljesukker, 1 bakepulver Tilberedning: Til...
Ingredienser til 4 personer:
Mascarponejeva krema:
2 egg
350 g kreme mascarpone
1 vaniljesukker
8 dkg sladkorja
Rožičev biskvit:
15 dkg mletega rožiča
10 dkg bele moke
3 egg
5 dkg sladkorja
1 vaniljesukker
1 bakepulver
Forberedelse:
Za biskvit stepemo beljake v sneg, postopoma
dodajamo rumenjake in vmešamo vse ostale
sestavine. Pečemo pri 180 ºC približno 18 minut.
Za kremo stepemo jajčne beljake v sneg,
dodamo rumenjake, vmešamo ostale sestavine
in mascarpone. Kozarce napolnimo s koščki
biskvita, prepojenimi s črno kavo, ki smo ji dodali
malo ruma, prelijemo z mascarponejevo
kremo in posujemo z mletimi rožiči.
Sladico lahko poskusimo v restavraciji Angel.