Nekega dne te bo nekdo ljubil tako, kot si zaslužiš, da si ljubljena!

"Samo tiste ljubimo resnično, ki jih ljubimo celo v njihovi slabosti in njihovi bedi. Varovati, odpuščati, tolažiti, to je vsa umetnost ljubezni." - Anatole France

Ljubezen lahko boli. Bolečina je lahko zastrašujoča. Ljubezen je neka vrsta hazarderstva, kjer je težko zmagati. V vsakem razmerju, ki se ni izšlo, je bila lekcija, ki si se je naučila.

Od časa do časa, ko je nekdo prišel v tvoje življenje, si si želela, da bi bila ta oseba tista prava. Da bi se tokrat vse dobro izšlo. In da ti ne bi bilo potrebno spet nekoga iskati. Ampak, razmerje se konča in to te uničuje. Bolečina ti zamegli misel na to, da boš sploh kdaj našla pravo osebo.

Postaviš kletko okoli svojega srca. Zakoplješ svoje občutke v upanju, da če te bo nekdo hotel prizadeti, ne boš čutila ničesar. Izbiraš moške in jih počasi spuščaš v svoje življenje. In vedno, ko ne ustrezajo tvojim standardom, jih zavržeš. Ne obstajajo več.

Ideja, da boš imela odlično ljubezensko zgodbo, se tisti trenutek sliši kot šala. Velikokrat si bila razočarana, zdi se ti, da je takšen odnos mogoč le v ljubezenskih romanih. Nisi cinična, vendar si realistična. Zavedaš se, da so ljudje pogosto nezanesljivi, polni napak in laži.

Ne obupaj. Verjemi, nekje na tem svetu je moški zate. Samo en moški. Eno človeško bitje, ki ti bo pokazalo vse mogoče načine, na katere te bo ljubilo. Morda se sliši čudno, toda včasih je vse, kar moraš storiti to, da verjameš v nekaj velikega. V ljubezen.

Verjemi, nekje na tem svetu je moški zate.

Nekega dne boš spoznala moškega, ki se ti ne bo lagal. Moškega, ki bo govoril tako, kakor misli. In čeprav ga bo to včasih spravilo v težave, ga boš zaradi tega cenila. Presenečena boš nad njegovo ranljivostjo. Olajšal ti bo življenje z njim. Saj takšna naj bi bila ljubezen – enostavna.

Ne bo ti govoril besed, za katere misli, da si jih boš želela slišali. Dovolj je pameten, da ve, da so besede večkrat nepomembne. Njegova dejanja ti bodo pokazala, kako zelo ga zanimaš, kako zelo si mu všeč. In spraševala se boš, kje je bil ves ta čas. Ujela boš svoj odsev v ogledalu in ugotovila, da si ves čas nasmejana. In počasi si boš dovolila, da spet čutiš, da spet ljubiš.

Nekega dne bo moški razlog, da se bodo pošasti pod tvojo posteljo prenehale pojavljati. Izbrisal bo slabe spomine. Ne bo te rešil, ker bo videl, da si dovolj močna, da se rešiš sama. Občudoval bo tvojo moč in prednosti ter se jih nikdar ne bo ustrašil.

In takrat bo to trenutek, ko mu boš dopustila, da se zlije s tvojim življenjem. Ne zato, ker ga bi potrebovala, ampak zato, ker se počutiš dobro z njim. V tvojem srcu je toliko ljubezni in ta moški bo hvaležen, da jo bo lahko prejel. Kajti zanj je biti z nekom, kot si ti, nekaj najboljšega, kar se mu je zgodilo v življenju. In ve, da bi bil neumen, če bi dopustil, da se bi mu izmuznila.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
30 pravil za krepitev samospoštovanja