Nesojena ljubezen: kaj storiti, ko si v razmerju, a si zaljubljen v nekoga drugega?

Vedno ne morete – če sploh kdaj – izbrati, v koga se boste zaljubili. Ljubezen se pojavi, ko najmanj pričakujete, "udari" z vso močjo, nimate nadzora nad tem. Ljubezen je nežna, nora, slepa, intenzivna, okupira vse vaše misli. Je čas, ko delate tisoče napak, a jih ne vidite – ne pri sebi ne pri njem. AMPAK kaj, če vas najde, ko ste že v razmerju?

Ali se še vedno vse sliši tako popolno? NE. Če vam je nekdo resnično zatresel svet in ne veste, kako iz zmešnjave svojih čustev, stopite korak nazaj in se ISKRENO vprašajte naslednje.

1. “Ali si dejansko želim narediti korak s to osebo? Lažje je sanjati in se nedolžno spogledovati, mar ne?”
2. “Kaj če mi ta oseba ne bo vračala čustev v enaki meri in ne bo imela lastnosti, o katerih sanjam in jih pričakujem?”
3. “Zakaj sem se zbližal/-a s to osebo?”
4. “Kdo je on/-a? S čim me je očaral/-a?”
5. “Ali je vredno?”
6. “Kaj bo, če bom prestopil/-a mejo? Se zavedam posledic?”
7. “Kakšno prihodnost si rišem s to osebo?”
8. “V kakšnem razmerju se vidim z njo/njim?”
9. “Kakšno je bilo moje ljubezensko življenje, preden je ta oseba vstopila v moje življenje?”
10. “Kako bom pogledal/-a partnerju v oči?”

ISKRENO si odgovorite na zgornja vprašanja.
ISKRENO si odgovorite na zgornja vprašanja.

Karkoli boste naredili, ne lažite si! Ne živite v sanjah, ker to se dogaja ZDAJ! Predstavljajte si, da je partner, s katerim ste v razmerju, z nekom drugim! Kakšni so vaši občutki? Vam je vseeno? Pomislite, da ima tudi oseba, v katero ste zaljubljeni, partnerja, kako bi se počutili na njegovem mestu? Ste srečni z osebo, s katero ste? Bi si to osebo delili z drugimi? Bi bili zadovoljni, da je ta oseba samo na pol vaša?

Ne odlašajte, prekinite takoj!

Najbolje bo, da na to osebo pozabite. Končajte nenapisano zgodbo v nastajanju, preden prizadene vas ali kogarkoli drugega. Bodite realni, bi res zapustili svojega partnerja zaradi te osebe, ki je sploh ne poznate, samo zato, ker se ob njej počutite zaželene? Najbrž ne. Če ljubite trenutnega partnerja, ne iščite in prebujajte zmede ob razmišljanju, kako ljubiti dve osebi. Ni vredno! Nekdo bo vedno prizadet. Raje se zaljubljajte v sanjah, naj vse ostane samo fantazija, šalite se na to temo s partnerjem, izboljšajte svoj odnos s partnerjem: bodita spet VIDVA z ramo ob rami in roko v roki.

Če ljubite trenutnega partnerja, ne iščite in prebujajte zmede ob razmišljanju, kako ljubiti dve osebi.
Če ljubite trenutnega partnerja, ne iščite in prebujajte zmede ob razmišljanju, kako ljubiti dve osebi.

Zaljubljenost mine, škoda, ki jo lahko naredite sebi in drugim, je lahko nepopravljiva in kaj bo potem čez leto ali dve? Boste vse življenje menjavali partnerje? Zaljubljenost ne sme biti razlog ali izgovor za prehitre in nepremišljene odločitve. Pomislite, kaj vaju veže s partnerjem. On vas dobro pozna, se zaveda tudi vaših napak, z vami je bil ob vaših vzponih in padcih, pa vas kljub temu ljubi, podpira, spoštuje in sprejema! Bi za neznanca zavrgli vse, kar sta ustvarila? Se zavedate, kaj imate? Je vredno zaradi bežne zaljubljenosti izgubiti vse? NE.

In na koncu še pomislite: če bi v tem trenutku nujno potrebovali nekoga, na koga bi se najprej obrnili? Na partnerja ali …?

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Te štiri stvari bo moški naredil samo za tisto žensko, ki jo ljubi