Neustavljivi Lewandowski za Bayern v 9 minutah zabil 5 golov!

Lewandovskemu uspelo nemogoče: 5 golov v 9 minutah!

Robert Lewandowski je na tekmi šestega kroga nemške bundeslige na domači Alianz Areni v razmaku 9 minutah zabil neverjetnih 5 golov in Bayern od zaostanka 0:1 popeljal v vodstvo 5:1. Legenda pravi, da Lewandowski še vedno zabija!

Da je Robert Lewandowski stroj za zadetke je bilo jasno mnogim nogometnim navdušencem, a kar nam je pripravil v šestem krogu nemškega prvestva ni pričakoval nihče. Poljak, ki je v igro vstopil s klopi (na začetku 2. polčasa je zamenjal Thiaga Alcantaro) je namreč Wolfsburgu v pičlih 9 minutah zadel neverjetnih 5 golov. Nič čudno, da se je po zadnjem zadetku za glavo prijet tudi trener serijskih nemških prvakov Pep Guardiola.

PREBERITE ŠE: Brez debate najlepša točka v zgodovini ping ponga!

Tudi Guardiola ni mogel verjeti svojim očem.
Tudi Guardiola ni mogel verjeti svojim očem.

Bayernu v prvem polčasu igra sicer ni stekla (od 25. minute so po golu Caligiurija zaostajali z 0:1, isti igralec pa je v 40. minuti zadel še vratnico), Guardioli pa se je zgodnja menjava bogato obrestovala. Lewandovski je bil namreč nerešljiva uganka za Wolfsburgovo obrambo, saj je mrežo rešetal kot po tekočem traku. Umiril se je šele v 60. minuti, potem, ko je moral vratar gostujočega moštva po 51., 52., 55. in 57. minuti še petič po žogo v gol. Svoj juriš je kakopa zaključil v stilu in sicer z golov s škarjicami. S tem je postavil tudi končni izid tekme.

Lewandovski je bil veliki junak srečanja proti tretjeuvrščenemu Wolfsburgu.
Lewandovski je bil veliki junak srečanja proti tretjeuvrščenemu Wolfsburgu.

Bolj kot dejstvo, da Bayern ostaja neporažen in da je Wolfsburg v aktualni sezoni prvič položil orožje pred nasprotnikom, bomo tekmo pomnili po rekordu Lewandovskega. Kajti ne samo, da je zabil najhitrejši hat-trik v zgodovini (tega je do sedaj s petimi minutami držal Michael Tönniesa z dosežkom iz leta 1991), postal je tudi najhitrejši strelec petih zadetkov na tekmah Bundeslige in sploh prvi rezervist na svetu, ki mu je uspel tak podvig. Poljak ja tako v enem večeru na svoj konto vpisal kar tri rekorde, rekord po številu zadetkov na eni tekmi pa ostaja v lasti Dieterja Müllerja iz leta 1977 (na tekmi, ko je Köln s 7:2 premagal Werder je dosegel šest golov).

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!