fbpx

Nikogar v življenju ne spoznamo naključno: vsak naš znanec ima svoj namen, pa tudi ceno!

Ljudje vstopajo in izstopajo iz našega življenja. Nekatere komaj opazimo, drugi pa za sabo pustijo pomembno sled. Najpomembnejši so tisti, ki nas in naše življenje korenito spremenijo.

Spremembe niso vedno prijetne in marsikatera od nas terja znatno dozo trpljenja. Na koncu pa se le preko takšnih izkušenj in interakcij lahko razvijemo in rastemo … in pri tem nam pomagajo določeni posamezniki.

To je 5 ljudi, ki so v našem življenju z velikim razlogom!

Tisti, ki nam pomagajo pri osebnostni rasti.

Ljudje smo družabna bitja, kar pomeni, da nujno potrebujemo družbo drugih ljudi, da lahko relativno zdravo in srečno živimo. Osebe, ki nam pomagajo pri osebnostni rasti, so pri tem ključne. Te osebe so v našem ožjem krogu prijateljev in družine. Z njimi imamo najbolj globoke pogovore in ko smo žalostni, nas nekoliko potolažijo že zgolj s tem, da nam stojijo ob strani.

Tisti, ki nas zbudijo.

Nekateri posamezniki v našem življenju nas ves čas soočajo z novimi izzivi. Silijo nas, da stopimo izven cone našega udobja in nas opozarjajo na nekonsistentnosti med našim vedenjem in našimi vrednostami. Včasih so naporni in pogosto nam gredo na živce. Vendar nam prinesejo tudi veliko dobrega in brez njih bi verjetnoo veliko počasneje dosegli določene cilje v svojem življenju.

Nekateri posamezniki v našem življenju nas ves čas soočajo z novimi izzivi.
Nekateri posamezniki v našem življenju nas ves čas soočajo z novimi izzivi.

Tisti, ki prestopijo naše meje.

Te ljudje so v našem življenju zato, da se naučimo zavarovati same sebe in drugim postaviti jasne meje. To za mnoge posameznike ni lahko, še posebej, ko je potrebno meje postaviti ljudem, ki nam veliko pomenijo. Čeprav odnos z ljudmi, ki prestopajo meje, nikakor ni prijeten, je lahko pomembna učna situacija. Pri tem moramo biti pozorni, da v odnosu ne vztrajamo, če je škodljiv za naše psihično počutje.

Tisti, ki so nam podobni.

Ljudje, ki so nam podobni, so v našem življenju z velikim razlogom. Takšni ljudje nas znajo v ključnih trenutkih najboljše razumeti (in mi njih), hkrati pa nam kažejo ogledalo, kar je za nas lahko pogosto boleče. Težko se je namreč soočiti z delčki sebe, ki jih ne maramo, vendar je to ključna razvojna naloga vsakega človeka.

Tisti, ki so nam podobni.
Tisti, ki so nam podobni.

Tisti, ki ostanejo.

Nekateri ljudje ostanejo z nami do konca našega življenja. Ti ljudje poznajo mnogotere vezije nas samih, saj so spremljali spremembe, čez katere smo šli zaradi različnih ključnih življenjskih izkušenj. Takšni ljudje so še posebej dragoceni.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!