fbpx

Nikoli ni prepozno za ljubezen: 5 ključnih nasvetov za zmenkovanje za 30-letnike

Nikoli ni prepozno za ljubezen: 5 ključnih nasvetov za zmenkovanje za 30-letnike

Če ste v tem trenutku samski in vas skrbi, kako se boste zaradi svojih let znašli v novodobnem svetu zmenkovanj, brez skrbi – tukaj je nekaj nasvetov, ki vam lahko pomagajo.

Zmenkovanje lahko pri 30. letih predstavlja velik izziv – verjetno ste že neštetokrat slišali vprašanje družine ali prijateljev, kdaj se boste poročili, dodaten stres pa vam predstavljajo ljudje v vaši okolici, ki si ustvarjajo družine. Za vse se zdi, da sledijo toku življenja, medtem ko ste vi domnevno “skrenili s poti”.

Malo je samskih ljudi, ki bodo priznali, da si v resnici želijo ljubezni, a je ne morejo najti, ker niti ne vedo, kaj pravzaprav iščejo. Bodite iskreni do sebe, sledite svoji intuiciji in se zavedajte, da je zmenkovanje pri 30. letih nekoliko drugačno, kot je bilo v času vaših najstniških let, kar pa nikakor ne pomeni, da se ne morete zaljubiti kot najstnik!

5 ključnih nasvetov zmenkovanje za 30-letnike:

Določite, kaj si želite.

Pomembno je, da točno veste, kaj si želite in kaj iščete. Pretekla razmerja in obupni zmenki bi vam morali pomagati razumeti, česa ne morete tolerirati pri partnerju in kaj lahko. Bistvo je, da se osredotočite na osebnost (pred videzom), ker je slednja tisto, kar najbolj šteje. Ko se začnete zavedati stvari, ki jih želite najti v partnerju, se nanje tudi osredotočite. Skušajte iz osebe izvabiti tisto najboljše.

Določite, kaj si želite.
Določite, kaj si želite.

Bodite odkriti.

Zavedajte se, da niste več najstnik, ki se obotavlja in lomi srca, temveč odrasla in odgovorna oseba, ki bi se morala zavedati pomena iskrenosti. Takoj na začetku bodite odkriti in iskreno povejte, kakšen je vaš pogled na ljubezen in kakšna so vaša pričakovanja. Če se želite poročiti, imeti otroke, odprto razmerje ali kaj drugega, to neposredno tudi povejte. Na tak način boste osebi dali vedeti, ali se je vredno za vas boriti, ali pa bo svojo srečo iskala kje drugje.

Leta so le številka.

Četudi se tega morda ne zavedate, družba ustvarja velik pritisk na vas, saj obstajajo pričakovanja, kakšna naj bi bila 30-letna oseba. Starši vas verjetno že sprašujejo, kdaj se boste poročili, dodaten pritisk pa vam ustvarjajo ljudje okoli vas, ki veselo rojevajo otroke in za katere se zdi, da so že našli svoj smisel v življenju. Nikar se ne obremenjujte! Verjetno boste mislili, da morate v teh letih imeti vse v življenju in v glavi že skrbno določeno, a leta so v resnici le številka. Zavedajte se, da lahko ljubezen srečate kadarkoli.

Pozabite na pravila.

Verjetno ste že milijonkrat slišali, katera pravila za zmenke morate upoštevati – počakajte tri dni, preden se oglasite; ne delajte prvega koraka; ne bodite nadležni, … A prav zdaj je čas, da nanje pozabite. Prav pravila so tista, ki ustvarjajo ovire na poti. Najboljše in edino pravilo, ki bi ga zares morali upoštevati, je dejstvo, da ne čakate na popolno osebo, ker takšna ne obstaja.

Poslušajte svojo intuicijo.
Poslušajte svojo intuicijo.

Poslušajte svojo intuicijo.

Zaradi pritiska družbe se lahko hitro zgodi, da se na vse pretege trudite vstopiti v razmerje z nekom, ki z vami sploh ni kompatibilen. Ne počnite tega! Ne izgubljajte časa z ljudmi, ki vam ne predstavljajo izziva v nobenem smislu besede. Verjetno ga zares nikoli niti ne bodo. To bo še eno razmerje v nizu “nezadovoljivih”. Res pa je, da se boste lahko iz vsakega takšnega razmerja naučili, česa si v ljubezni nikakor ne želite.

Bodite pogumni in nikakor ne mislite, da ste zaradi padcev in zlomljenega srca z ljubezenskim življenjem zaključili. Nekje zunaj na vas čaka oseba, ki vas bo popolno dopolnjevala!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!