Nissan Z: reinkarnacija

Novi športni avtomobil Nissan Z je uradno še vedno v fazi prototipa in ne vemo, kako se bo imenoval v končni različici. A so odgovorni pri Nissanu razkrili nekatere pikantne podrobnosti.

Najprej začnimo s slabo novico. Novi Nissan Z naj ne bi bil na voljo evropskemu trgu, a tam kjer bo na voljo naslednik tudi pri nas popularnega Nissan 370Z, se bodo lahko kupci tudi v letu 2020 odločali med samodejnim in avtomatskim menjalnikom. Pri Nissanu so najprej začeli z idejo o električnem športnemu kupeju, a so se odločili za “klasični” avtomobil, je povedal Nismo Hiroshi Tamura. Bo pa novi Nissan Z elektrificiran, to je jasno že danes.

Novi Nissan Z bo izjemno lepa reinkarnacija!

Avto je v razvoju od marca 2017 in Nissan priznava, da se še vedno ni odločil za ime, ki ga bo uporabil. Z več kot 1,8 milijona prodanih avtomobilov Z od prvega modela, predstavljenega davnega leta 1969, lahko z gotovostjo trdimo, da ima novi športni avtomobil pred sabo precej resen izziv in stopa v velike čevlje predhodnika.

Zgodba Z se nadaljuje!

Ko bo predstavljen novi Z, bo reinkarnirani zmogljivi kupe nekoliko daljši, širši in nižji od 370Z. V njegovem “jedru” se bo skrival 3.0-litrski V6 z dvema turbinama, ki bo moč pošiljal na zadnja kolesa. Kakšno? Zagotovo več kot dosedanjih 332 KM ter 366 Nm, ki jih ima aktualni model.

Dodatne Informacije

nissan.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Mercedes-Benz E 63 S AMG: pomemben je le videz