Grafisch ontwerper Christine Røde vroeg zich af welke ingrediënten er worden gebruikt in de traditionele gerechten van individuele landen en verpakte haar antwoorden in de vorm van foto's onder de naam ''What Food Looks Like''. Al die ingrediënten die op de een of andere manier het vaakst op het bord van een land belanden, verzamelde ze op een stapel en fotografeerde ze netjes gerangschikt in "Adams kostuum", dus nog niet verwerkt.
Katere so tiste ingrediënten, ki so v posameznih državah v kuhinji nepogrešljive? Iz česa so narejene najbolj značilne jedi? S tovrstnimi vprašanji se je ukvarjala Christine Røde, ki je s projektom za umetniško šolo California Colleage of the Arts ”What Food Looks Like” želela opozoriti na to, da dandanes velik del populacije živil sploh ne vidi v svojem prvotnem stanju. Časi so na prignali tako daleč, da se vse bolj poslužujemo vnaprej pripravljenih jedi, hodimo v (hitre) restavracije, skratka, vse več ljudi izgublja stik s ”koreninami”, s sestavinami, brez katerih naš zrezek ne bi bil tako sočen, omaka za testenine in juha pa ne tako rijke smaak.
LEES VERDER: De bekendste broodsoorten ter wereld
Sprehodite se čez galerijo in preverite, kaj vse od sestavin gre v pripravo obrokov, ki so najbolj značilni za posamezne države in, ki si ga boste verjetno privoščili, če katero izmed njih kdaj obiščete.