fbpx
Portrait of girl during halloween holding a moon

Noč čarovnic 2020 (halloween): 12 idej za zabavno preživljanje v “karanteni”

Noč čarovnic 2020 (halloween) lahko vključuje zabavne dejavnosti na prostem, grozljive filme, strašljive dobrote in še več.

Tudi noč čarovnic 2020 je lahko kljub vsem ukrepom epska: letos praznik pade na soboto, kar pomeni, da ga lahko raztegnemo čez cel vikend, poleg tega pa bo na nebu resnično posebna modra polna Luna! Samo zato, ker moramo biti letos socialno distancirani, to še ne pomeni, da je noč čarovnic (halloween) odpovedama – pomeni samo, da moramo biti pri preživljanju najstrašnejše noči v letu toliko bolj ustvarjalni!

Pripravili smo nekaj idej za varno praznovanje noči čarovnic 2020 – te ideje bodo poskrbele, da bo to najboljša noč čarovnic doslej. Vse, kar morate storiti je, da oblečete kostum, pojeste nekaj sladkarij in se pripravite na strašljivo hišno zabavo za noč čarovnic 2020!

Bodite dobri duhec

Kaj je to, vprašate? To pomeni, da ustvarite vrečko dobrot za prijatelja ali soseda in jo pustite na njihovem pragu s sporočilom, da tudi sami naredijo enako – torej pripravijo novo vrečko dobrot in so dobri duhec za nekoga drugega.

Igrajte družabne igre

Letos imate cel dan, da praznično preživite noč čarovnic (halloween), kar pomeni, da boste morda želeli pripraviti aktivnosti, ki se lahko izvajajo čez cel dan. Pripravite lahko zabavno igro z metanjem žoge ali vreče skozi luknjo za ta praznik posebej okrašene ali pripravljene deske z luknjami, lahko igrate Activity v kostumih in ga obarvate nekoliko bolj grozljivo, če ste ljubitelji grozljivk, lahko naredite kviz na temo filmov s tematiko halloweena, itd.

Naj bo noč čarovnic 2020 (halloween) varna!

Pripravite strašljive prigrizke

Letos lahko svojo energijo usmerite v pripravo strašljivih prigrizkov, kot je npr. brie mumija.

Sestavine

  • listnato testo
  • kolut sira brie
  • 1 večje jajce
  • 1 žlica mleka
  • 2 mini koluta salame
  • 2 narezani črni olivi
  • večnamenska moka

Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija. Na pomokano površino dajte listnato testo in ga narežite na 2,5 cm debele trakove. Trakove ovijte okoli brieja kot mumijo. Jajce in mleko stepite skupaj in s čopičem razmažite po pecivu. Prenesite brie na pekač, ki ste ga obložili s papirjem za peko. Pečete tako dolg, da se brie ne segreje, listnato testo pa postane zlato (približno 20 minut). Za oči uporabite dva mini kulata salame in dve narezani olivi. Postrezite s krekerji.

Pripravite grozljive sladkarije

Noč čarovnic je znana tudi po sladkih dobrotah. Če boste letos kaj pekli, poskusite biti ustvarjalni in tako pripravite čarovniške mafine, piškote, ki ste jih okrasili s črnimi mačkami in seveda uporabite bučo kot glavno sestavino.

Prerokujte iz kart za tarok

Prižgite nekaj sveč in poglejte, kaj vam namenja prihodnost! Prek aplikacij za virtualno druženje pa lahko prerokujete tudi drugim.

Pripravite si playlisto za noč čarovic

Ne glede na to, kako majhna je letos vaša zabava za noč čarovnic, ta ne bo popolna brez prazniku primerne glasbe.

Oglejte si dobro grozljivko

Ni bolj klasične noči čarovnic, kot pa je ogled res dobre grozljivke! Pripravite si pokovko, strašljive sladkarije in si oglejte kakšno izmed klasik, ki jih še niste uspeli, če ste pa dovolj pogumni, pa si lahko ogledate tudi grozljivke, ki si jih ljudje niso upali pogledati do konca!

Okrasite prostor

Malo čarovniške okrasitve lahko naredi prave čudeže – še posebej, če imate doma otroke. Tukaj so baloni v podobi duhcev, pajkove mreže, okostnjaki, itd.

Gostite virtualno zabavo

Na tej točki smo zaradi koronavirusa že vsi postali pravi profesionalci v virtualnem druženju. Nalijte si pijačo, oblecite kostum in povabite svoje prijatelje na zabavo za noč čarovnic na Zoomu ali podobni aplikaciji za druženje.

Gostite virtualno zabavo.

Porišite obraz svojih otrok

Za zabavo z barvami za obraz ni treba biti umetnik. Vprašajte svojega otroka, kaj si želi biti, in potrudite se po svojih najboljših močeh, da mu to tudi narišete na obraz. Če imate več otrok, lahko drug drugemu porišejo obraz.

Zmešajte grozljiv koktajl

Nobena noč čarovnic ni popolna brez čarovniškega koktajla ali moktejla. Če doma kje skrivate nekoliko bolj neobičajne oblike za led, kot so npr. pajki, jih tokrat uporabite. To bo razveselilo otroke in odrasle.

Pojdite na družinski sprehod ali vožnjo s kolesi

Dopoldanski del noči čarovnic lahko preživite s kolesom po parku ali v bližnji soseski. Poiščite najlepše jesensko listje in se razgibajte!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!