fbpx

Nova Kia Sorento: večja, udobnejša, elektrificirana

Nova Kia Sorento

Četrta generacije Kie Sorento je večja, lažja, naprednejša in na voljo s šestimi sedeži.

Kia Sorento je predstavila s svojo četrto generacijo. V primerjavi s predhodno generacijo je nova Kia Sorento zrasla, a se kljub temu otresla 80 kilogramov odvečne teže. Izguba teže in nova platforma bosta poskrbeli za udobnejšo vožnjo in natančnejše krmiljenje. Večja velikost novega Sorenta ponuja več udobja v notranjosti in ima dovolj prostora za 6 ljudi, ki sedijo v treh vrstah. Sedeži v zadnji vrsti so prilagodljivi, tako pa lahko izbiramo med večjim številom potnikov ali večjim prtljažnim prostorom. Tudi nova Kia Sorento bo elektrificirana in na voljo s hibridnim pogonom, ki ga sestavljajo 1,6-litrski turbinski bencinski motor, baterija z zmogljivostjo 1,49 kWh in elektromotor s 44,2 kW moči. Skupna moč sistema zagotavlja 230 konjskih moči in 350 Nm navora.

Za privržence dizelskih motorjev bo na voljo 2,2-litrski dizel, ki bo povezan z novim samodejnim 8-stopenjskim dvosklopčnim menjalnikom. Imel bo 202 konjski moči in 440 Nm navora. V pripravi je tudi različica v obliki priključnega hibrida. Nova Kia Sorento se bo javnosti predstavila na avtomobilskem salonu v Ženevi.

Galerija: nova Kia Sorento

Dodatne Informacije

Več informacij:
kia.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!