Nova Kia Sorento: večja, udobnejša, elektrificirana

Nova Kia Sorento
Zadnjič posodobljeno: :

Četrta generacije Kie Sorento je večja, lažja, naprednejša in na voljo s šestimi sedeži.

Kia Sorento je predstavila s svojo četrto generacijo. V primerjavi s predhodno generacijo je nova Kia Sorento zrasla, a se kljub temu otresla 80 kilogramov odvečne teže. Izguba teže in nova platforma bosta poskrbeli za udobnejšo vožnjo in natančnejše krmiljenje. Večja velikost novega Sorenta ponuja več udobja v notranjosti in ima dovolj prostora za 6 ljudi, ki sedijo v treh vrstah. Sedeži v zadnji vrsti so prilagodljivi, tako pa lahko izbiramo med večjim številom potnikov ali večjim prtljažnim prostorom. Tudi nova Kia Sorento bo elektrificirana in na voljo s hibridnim pogonom, ki ga sestavljajo 1,6-litrski turbinski bencinski motor, baterija z zmogljivostjo 1,49 kWh in elektromotor s 44,2 kW moči. Skupna moč sistema zagotavlja 230 konjskih moči in 350 Nm navora.

Za privržence dizelskih motorjev bo na voljo 2,2-litrski dizel, ki bo povezan z novim samodejnim 8-stopenjskim dvosklopčnim menjalnikom. Imel bo 202 konjski moči in 440 Nm navora. V pripravi je tudi različica v obliki priključnega hibrida. Nova Kia Sorento se bo javnosti predstavila na avtomobilskem salonu v Ženevi.

Galerija: nova Kia Sorento

Dodatne Informacije

Več informacij:
kia.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Audi A6 e-tron: je to novi Audi A6?