fbpx

Nova petica

Mazda je letos v Ženevo pripeljala nekaj novosti, od katerih zagotovo največ pozornosti zbuja nova generacije mazde 5, ki bo nadaljevala uspešno pot svoje predhodnice v razvajanju evropskih družin. Petka je namreč družinski enoprostorec, ki ju odlikujete predvsem ti dve pongruntavščini: dvojna drsna vrata za ...

Mazda je letos v Ženevo pripeljala nekaj novosti, od katerih zagotovo največ pozornosti zbuja nova generacije mazde 5, ki bo nadaljevala uspešno pot svoje predhodnice v razvajanju evropskih družin. Petka je namreč družinski enoprostorec, ki ju odlikujete predvsem ti dve pongruntavščini: dvojna drsna vrata za potnike na zadnjih sedežih in 7-sedežna postavitev, ki jo pri Mazdi imenujejo Karakuri fleksibilnost. Novinka bo lahko opremljena tudi s svežim 2-litrskim bencinskim motorjem z neposrednim vbrizgom goriva DISI. Ta se ponaša z vgrajenim i-stopom (start-stop sistemom), moč pa prenaša prek 6-stopenjskega ročnega menjalnika. Novi motor obljublja 15-odstotno znižanje izpustov ogljikovega dioksida v primerjavi s predhodnikom. Med kupce pa bo novinka zapeljala letos jeseni.

www.mazda.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.