fbpx

Enostavno luksuz

Med avtomobilskimi blagovnimi znamkami je morda prav Bugatti tista najbolj edinstvena in prestižna, še posebej kadar govorimo o njenih starodobnikih, katerih cene na dražbah segajo v nebo. A tudi novodobni bugattiji so avtomobili, ki ne rastejo za vsakim vogalom. Med najnovejšimi izdelki te znamke – ta hip je ...

Med avtomobilskimi blagovnimi znamkami je morda prav Bugatti tista najbolj edinstvena in prestižna, še posebej kadar govorimo o njenih starodobnikih, katerih cene na dražbah segajo v nebo. A tudi novodobni bugattiji so avtomobili, ki ne rastejo za vsakim vogalom. Med najnovejšimi izdelki te znamke – ta hip je sicer še na seznamu konceptov – je C16 Galibier, čigar ime so si sposodili pri slovitem prelazu v francoskih Alpah, prek katerega se vsako leto potijo kolesarji na Tour de France. Njegova zunanjost je oblikovana v slogu starih bugattijev – nenazadnje je njegovo ime nosil tudi bugatti iz 30 let prejšnjega stoletja –, uporabljeni materiali pa podobni kot v Veyronu. Galibier je po duši gran turismo, štirivratni kupe po domače, njegova silhueta pa za hip spomni na Porschejevo panamero. Pod dolgim motornim pokrovom skriva hišni 8-litrski W16 motor, ki v duhu okoljske prijaznosti omogoča tudi polnjenje rezervoarja z etanolom. Brutalna moč motorja se prenaša na vsa kolesa in zadošča za končno hitrost 350 km/h. Notranjost je prestiž v pravem pomenu besede. Enostavna, odeta v usnje, z armaturno ploščo iz enega kosa z zgolj dvema centralno postavljenima analognima merilnikoma. Za piko na i je tu še Parmigianijev tourbilion, ki ga je moč odstraniti iz armaturne plošče in nositi kot ročno uro med sprehodom po mestu.

www.bugatti.com

Naslednje
Nova petica

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.