fbpx
Foto: Netflix

Nove serije v aprilu 2021, zaradi katerih bomo odhajali pozno spat

Netflix, HBO GO, Amazon Prime Video - novosti na naših zaslonih

Nove serije za april 2021 prinašajo razburljivo gledanje, od katerega zlepa ne bomo odmaknili oči in bomo bedeli dolgo v noč.

Po krajšem zatišju v marcu, v katerem žal nismo dobili veliko novih serij, o katerih bi vsi govorili (izjema je španska uspešnica Who Killed Sara, ki jo lahko spremljate na Netflixu), je april videti precej razburljivo. Priznana serija Deklina zgodba, ena najboljših serij zadnjih nekaj let, se vrača, medtem ko nas te dni prav tako čaka BBC-jeva kriminalna miniserija The Serpent, ki temelji na resničnih dogodkih.

Deklina zgodba (The Handmaid’s Tale, 2017– )

Kultna serija in ena najbolj znanih HBO-jevih zgodb se vrača z novo sezono. Četrta sezona bo premierno prikazana na platformi HBO GO 29. aprila. V novi sezoni bo June kot vodja upornikov vrnila udarec Gileadu, toda to prinaša nepričakovane in nevarne nove izzive. Njeno iskanje pravice in maščevanja jo bo popolnoma prevzelo, kar bi lahko uničilo njene najdragocenejše odnose.

Them (2021– )

Od 9. aprila lahko na Amazonovi pretočni stroritvi Amazon Prime Video spremljate novo antologijsko serijo Them. Gre za zgodbo afroameriške družine, ki se je v 50. letih prejšnjega stoletja iz Severne Karoline preselila v Los Angeles, vendar jih okolje ne sprejme zlahka. A ne gre le za površne stereotipe, družina se v tej grozljivi drami začne boriti tudi za svoja življenja.

Namig: V kolikor želite dostop do digitalne knjižnice filmov in knjig, dodatne popuste pri nakupovanju in nižjo poštnino, vam svetujemo, da se včlanite v Amazon Prime.
REGISTRACIJA IN PREIZKUS – AMAZON PRIME

The Serpent (2021)

Pred nekaj dnevi je na Netflixu izšla nova serija The Serpent, ki nas še posebej privlači s svojo igralsko zasedbo, estetiko in zapletom. Postavljena je v 70. leta prejšnjega stoletja in temelji na resničnih zločinih Charlesa Sobhraja, ki je ubijal mlade turiste ter postal mojster preobleke in skrivanja skupaj s svojo punco Marie-Andree, ki je bila z njim na begu.

Mare of Easttown (2021– )

V novi HBO-jevi seriji, ki prihaja 19. aprila, bomo lahko spremljali Kate Winslet v vlogi Mare Sheehan, detektivke iz mesteca v Pensilvaniji, ki preiskuje lokalni umor, medtem ko njeno življenje razpada. Serija raziskuje temno plat tesno povezane skupnosti ter na kakšen način lahko družinske in pretekle tragedije določajo našo sedanjost.

Shadow and Bone (2021– )

Netflixovim serijam, ki temeljijo na knjižnih uspešnicah, se bo kmalu pridružila še ena. 23. aprila namreč prihaja fantazijska serija Shadow and Bone, ki temelji na istoimenski knjigi Leigh Bardugo. Zaplet serije je postavljen v kraljestvo Ravka, ki ga od morja deli temačen košček zemlje Unsea, na katerem se nahajajo volcri – pošasti, s katerimi so prebivalci kraljestva v dolgi vojni. Glavna junakinja s posebnimi močmi, Alina, povsem po naključju postane pripadnica posebne enote Grisha, katere cilj je boj proti zlim bitjem in reševanje kraljestva.

The Nevers (2021– )

Nova serija The Nevers na HBO GO prihaja 12. aprila. Zgodba je postavljena v zadnja leta vladavine kraljice Viktorije, ko v Londonu mrgoli “izbranih” ljudi – večinoma žensk – ki nenadoma manifestirajo nenormalne sposobnosti, nekatere očarljive, nekatere zelo moteče. Med njimi sta Amalia True, skrivnostna vdova, in Penance Adair, briljantna mlada izumiteljica, ki postaneta zaščitnici novega podrazreda in združita “izbrane” proti različnim silam, da bi naredili prostor za tiste, ki v zgodovini, ko jo poznamo, nimajo svojega mesta.

Life in Color with David Attenborough (2021– )

Vse, kar je v svoji dolgoletni karieri posnel David Attenborough, nam bo za vedno ostalo v spominu. In novi dosje, ki na Netflix prihaja 22. aprila, ne bo izjema. Tokrat nam bo svetovno znani biolog predstavil, kako živali vidijo in se odzivajo na barve ter kako jim to pomaga, da se izognejo nevarnostim in situacijam, v katerih se počutijo najbolj ranljive.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!