November Gourmet Ljubljana 2019: kulinarični festival ponovno vabi

Zadnjič posodobljeno: :

Pred vrati je november, najbolj gurmanski mesec v prestolnici, ko se zdaj že tradicionalno odvija festival November Gourmet Ljubljana z resnično pestrim kulinaričnim programom. V okviru festivala se bodo med 2. in 30. novembrom na različnih mestnih lokacijah zvrstili številni dogodki, degustacije in delavnice, vrhunec praznovanja ljubljanske gastronomije pa bo Finale November Gourmet 2019 v petek, 22. novembra.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Ljubljana

Organizator

Turizem Ljubljana

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

različno

V času festivala November Gourmet 2019 se lahko pridružite kakšni od kulinaričnih tur in se sprehodite skozi okuse mesta na kulinaričnem ogledu Okusi Ljubljane, pivovskem ali vinskem doživetju, lahko pa med prvimi doživite sprehod po tržnici z ljubljanskim zajtrkom, nov gurmanski sprehod v organizaciji Turizma Ljubljana.

Tudi v mnogih ljubljanskih restavracijah boste v tem mesecu lahko naročili čisto pravi Ljubljanski zajtrk, v Švicariji pa se razvajali z ljubljanskimi nedeljskimi kosili. Na Borzi lokalnih živil boste spoznali okoliške pridelovalce prehranskih izdelkov, se na Mali vinski šoli z vrhunsko vinsko strokovnjakinjo Miro Šemić naučili več o degustaciji vin ter se v okviru Ljubljana Craft Beer Week spoznali z novimi trendi v svetu butičnega piva.

V Švicarijo ste vabljeni na ljubljanska nedeljska kosila.
V Švicarijo ste vabljeni na ljubljanska nedeljska kosila.

V okviru November Gourmet boste lahko v središču Ljubljane praznovali tudi Martinovo z jesensko edicijo Ljubljanske vinske poti, se med 11. in 13. novembrom zbrali na Gostinsko-turističnem zboru v Grand Hotelu Union, 14. in 15. novembra pa se bomo srečali na 22. Slovenskem festivalu vin v Cankarjevem domu.

Poleg omenjenih dogodkov bodo v času festivala organizirane tudi nagradne igre ter natečaj Nov okus Ljubljane, v okviru katerega bomo iskali inovativen recept po navdihu našega glavnega mesta.

November Gourmet Finale bo potekal 22. novembra.
November Gourmet Finale bo potekal 22. novembra.

Vrhunec dogajanja bo November Gourmet Finale v Mestu Oblikovanja v petek, 22. novembra, ki ga boste lahko preživeli v družbi najboljših ljubljanskih chefov, poznavalcev s področja gastronomije in kulinaričnih navdušencev. Zaključni večer obeta obilo okusnih doživetij v sproščenem vzdušju, v njegovem okviru pa bodo  med tremi finalisti tekmovanja izbrali tudi Nov okus Ljubljane.

Celoten program, ki se bo v prihajajočih dneh še nadgrajeval, lahko spremljate na uradni spletni strani.

Dodatne Informacije

Več informacij:
gourmet-lj.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Recepti z lubenico: če obožujete lubenico, vsekakor preizkusiti te osvežilne recepte