Novi BMW serije 4: prepotrebna oblikovna renesansa

BMW serije 4
Zadnjič posodobljeno: :

BMW je predstavil novo serijo 4 in vsi smo v njej takoj prepoznali poteze koncepta 4, predstavljenega pred dobrim letom. To je dobro, saj je nova štirica s tem pogumnejša in markantnejša. BMW pa prav z njo napoveduje oblikovno renesanso.

BMW je sicer že z modelom BMW X7 nakazal oblikovni jezik, ki ga kane v prihodnosti vpeljati na novih modelih te prestižne bavarske znamke. A nas je vseeno presenetil močan preskok, ki ga serija 4 kaže v primerjavi s serijo 3. To oblikovno nista več ista avtomobila. BMW se zaveda, da v segmentu “kupejev” drznost šteje. In prav zato se serija 4 ni pretirano odmaknila od koncepta 4, predstavljenega pred dobrim letom. Slednji je namreč požel precejšnje navdušenje, tako strokovne kot laične javnosti.

Serija 4 prihaja na trg meseca oktobra, ko ga bo moč kupiti tudi pri nas, in sicer na začetku s petimi modelnimi različicami, kjer bo sam vrh predstavljal paradni model BMW M440i xDrive s 374 konji. V ponudbi bo ostal le en dizel ter še dva štirivaljna bencinska motorja.

Čestitke za dizajn - BMW!
Čestitke za dizajn – BMW!

Seveda bo obstajala tako imenova blaga hibridna tehnologija, ki bo štirici omogočala doseganje boljših emisijskih standardov. Vse modelne različice pa bodo leta 2020 opremljene s samodejnim 8-stopenjskim menjalnikom. O tehnologijah avtonomne voženje ter infomatičnih rešitvah nove generacije nima smisla izgubljati besed. Tu BMW zadeve postori vselej prav.

Novi BMW serije 4 je prava in hkrati prepotrebna renesansa blagovne znamke, ki je v zadnjih letih nekoliko zaspala in bila premalo drzna. To drznost vračajo na ceste in dokazujejo, da so v preteklosti znali presenetiti in delati tudi nekoliko futuristične avtomobile. Kot na primer upokojeni i8.

Galerija slik: BMW serije 4

Dodatne Informacije

Več informacij:
bmw.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To so najbolj zanesljivi novi avtomobili leta 2020