fbpx

Novi Nissan X-Trail (2022): vendarle na voljo tudi v Evropi

Nissan X-Trail; Foto: global.nissannews.com

Evropa je vendarle dočakala srednje velikega športnega terenca Nissan X-Trail, ki bo omogočal sedenje v treh vrstah, štirikolesno krmiljenje in elektrificiran 3-valjni turbinski bencinski motor.

Nissan X-Trail 2022 je dobil svojo ameriško različico že v letu 2020, zdaj pa bo vendarle na voljo tudi v Evropi. X-Trail bo dovolj velik, da bodo lahko v tretji vrsti brez težav sedele osebe, ki so visoke do 160 cm. Druga vrsta sedežev je premična, kar olajša vstopanje in izstopanje potnikom v tretji vrsti. Prtljažni prostor zdaj obsega 585 litrov, kar je 20 litrov več kot pri predhodniku.

Že omenjeni 3-valjni motor ima 1,5-litra prostornine in ni namenjen poganjanju koles. Njegova naloga je proizvodnja električne energije, ki napaja baterijo. Kolesa nato premika elektromotor, zaradi česar se novi X-Trail obnaša podobno kot povsem električni avtomobil. Elektromotor proizvede 201 konjsko moč in ima 330 njutonmetrov navora. X-Trail potrebuje 8 sekund za pospeševanje od 0 do 100 km/h.

Nissan X-Trail; Foto: global.nissannews.com

Nissan X-Trail bo v Evropi na voljo tudi s štirikolesnim pogonom. Na vsako os bodo namestili elektromotor, njuna sistemska moč pa bo znašala 210 konjskih moči. Različica z enim elektromotorjem bo dosegla najvišjo hitrost pri 170 km/h, z dvema elektromotorjema pa pri 180 km/h. Na voljo bo tudi različica X-Trail z 1,5-litrskim bencinskim blagim-hibridom, ki bo imel 161 konjskih moči, 300 njutonmetrov navora, prenos pa bo prenašal na prednji kolesni par, preko samodejnega menjalnika CVT.

Nissan X-Trail; Foto: global.nissannews.com

X-Trail se od ameriške različice z imenom Rogue razlikuje v pogonih, vse ostalo pa je ostalo praktično isto. Notranjost ponuja voznikov zaslon v velikosti 12,3-palce in osrednji zaslon na dotik v isti velikosti. Zunanjost si lahko omislite v 10 barvah ali eni izmed petih dvobarvnih kombinacij. Nissan X-Trail bo na voljo s štirimi stopnjami opreme, njegova vstopna cena pa bo znašala okoli 38.000 evrov.

Dodatne Informacije

nissan.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!