Novi Twingo Z.E bo vaša vstopnica v svet mestne elektrifikacije mobilnosti

Zadnjič posodobljeno: :

Vas mika električno vozilo? Bi bil električni avtomobil idealna izbira za drugi avtomobil pri hiši? Potem bo novi Twingo Z.E. vozilo, o katerem ne bo potrebno pretirano razmišljati. Njegova cena bo namreč več kot ugodna. Po neuradnih informacijah se elektrifikacija začne že pri ceni 10.000 evrov. Kar je odlično!

Renault zadnja leta zares pospešeno vlaga v elektrifikacijo in pridno prijavlja množico patentov. Skupina ima tako električna ZOE in Nissan Leaf. Avtomobila, ki v svojih segmentih močno vodita in na nek način odpirata trg. A trg potrebuje vstopno električno vozilo, ki lahko spremeni marsikaj in to zna Renault storiti prav z električnim Twingom! Predvsem zaradi cene, ki se zna za vstopni model vrteti okoli 10.000 evrov. S tem pa bo Twingo daleč najcenejši električni avtomobil na trgu.

Twingo kot ga poznamo. Kljub letom, še vedno primerno sodoben in drugačen!
Twingo kot ga poznamo. Kljub letom, še vedno primerno sodoben in drugačen!

Twingo bo skromnejši od večine drugih električnih vozil na slovenskem trgu. A je potrebno upoštevati, da jih večina stane vsaj dvakrat več kot Twingo, tudi ko vračunamo spodbude. Električnega Twinga tako poganja motor z 81 KM in 160 Nm navora, kar je za ta avtomobil več kot dovolj. Pospešek do 100 km/h traja solidnih 11,2 sekund, a avto ima ekstra dobre pospeške do 50 km/h, ki jih doseže v 4,2 sekundah. Super za mestne nizke štarte. Najvišja hitrost je omejena na 135 km/h, kar je za mestne obvoznice več kot dovolj! Baterija ima dokaj majhno kapaciteto, 22 kWh, kar zadostuje za doseg tega malčka (po cilklu WLTP-U) do nekje 190 km. Akumulatorja ni mogoče napolniti na hitrih polnilnicah enosmernega toka, ampak le na hitrih polnilnicah izmeničnega toka, vendar je to tudi glede na majhno zmogljivost dovolj. Na tako hitrem polnilniku se bo namreč baterija z 22 kWh napolnila v samo 63 minutah. V eni uri torej od nič to 100 odstotkov.

V notranjost mnogo izboljšav. Ta avto nikoli ni bil dolgočasen!
V notranjost mnogo izboljšav. Ta avto nikoli ni bil dolgočasen!

Nivoji opreme so v znani Renaultovi shemi paketov. Najosnovnejši, torej tisti za okoli 10.000 evrov, nima klimatske naprave. Neuradno naj bi najbogatejša oprema Intense stala okoli 15.000 evrov, če odštejemo eko subvencijo. Kar je za lepo opremljen električni avtomobil dobra, kaj dobra, odlična cena. Uradnih informacij iz strani slovenskega Renaulta še ni, a naj bi se prodaja kmalu začela. Aja, ta elektrificiranec prihaja iz Novega mesta, na kar moramo biti še posebej ponosni!

Dodatne Informacije

Več informacij:
renault.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Rolls-Royce Dawn Silver Bullet: oda dekadenci