fbpx

Odlične knjige, ki bodo popestrile jesenske večere

Foto: envato

Prišel je čas, ko jesenske večere preživljate zaviti v odejo s skodelico vašega najljubšega napitka in knjigo v roki. Ponujamo vam fenomenalne knjige, ki bodo to jesen naredile še bolj razburljivo, na vas pa je, da se odločite, katero boste prebrali.

The Lies You Told – Harriet Tyce

Foto: Amazon.de

Sadie ljubi svojo hčerko Robin in bo naredila vse, da jo zaščiti. Ne more ji povedati, zakaj sta morala tako hitro oditi od doma ali zakaj Robinin oče ne bo prišel za njima v London. Prav tako ji noče izdati, zakaj se ne mara vračati v hišo svoje mrtve matere, saj jo nanjo vežejo strupeni spomini. Ne more ji povedati resnice o šoli, ki bi jo morala obiskovati, saj ta ne sprejema novincev. Sadie želi le vrniti svoje življenje na pravo pot. Toda tudi laži, izrečene z najboljšimi nameni, imajo lahko smrtonosne posledice. Gre za šokanten, temen triler, ki vas bo popolnoma osvojil.

The Catch -T.M.Logan

Foto: Amazon.de

Ed je navdušen, ko spozna zaročenca svoje hčerke. Ryan je videti kot popoln bodoči zet. Obstaja le en problem: z njim je nekaj narobe. V senci njegovih oči se je skrivalo nekaj temnega. Prestrašen zaradi možnosti, da je njegova hči v razmerju s psihopatom, medtem ko se sam bori z demoni iz preteklosti, saj ga vsak dan obtožujejo, da je kriv za smrt triletnega sina. Ed poskuša odkriti Ryanovo temno plat. Toda nihče mu ne verjame. Bolj ko se poglablja v skrivnostno preteklost svojega bodočega zeta, bolj je odtujen od svoje hčerke in preostale družine, ki je prepričana, da je Ryan popoln moški. Gre za napet in prepričljiv triler.

Never Look Back – Mary Burton

Foto: Amazon.de

Pričakujte nepričakovano v tem zahtevnem, napetem in zanimivem kriminalnem romanu. Po izginotju več žensk se agentka Melina Shepard iz preiskovalnega oddelka v Tennesseeju odloči, da se preobleče v prostitutko. Med delom na ulici se izogiba, da bi postala zadnja žrtev serijskega morilca, in ne glede na to, kako boleče je to priznati, potrebuje okrepitev. Na prizorišče vstopi samotni volk, agent FBI Jerrod Ramsey. Skupaj preiskujeta kraj, kjer so v avtomobilu našli zapuščeno dekle. Odprejo prtljažnik in z grozo spoznajo, da imajo opravka z dvema serijskima morilcema zelo različnih navad. Ta celotna situacija v Melini vzbudi spomine – zakaj se zdi ta poseben primer tako povezan z njeno bolečo preteklostjo? Preden zmanjka časa, mora Melina ujeti ne enega, ampak dva serijska morilca – in oba si želite njo.

Island Affair – Priscilla Oliveras

Foto: Amazon.de

Sara Vance, vplivna oseba na družbenih omrežjih, ki okreva po motnji hranjenja, pride k sebi, ko se na obzorju pojavi možnost njenega kariernega razvoja in širitve poslovanja. Ko se njen nezanesljiv fant ne pojavi na družinskih počitnicah na Floridi, Sara najame Luisa Navarra, gasilca in glavnega potapljača kubanskega porekla, pripravljenega, da bo zaljubljeno igral njenega zaročenca. Luis in Sara si na družinskih počitnicah izmislita zgodbo o tem, kako sta se spoznala. Toda, ko pride čas, da se Sarah vrne domov, bo njuno lažno razmerje izginilo kot osupljiv sončni zahod ali pa preraslo v nekaj lepega. Gre za bogat roman, ki prinaša očarljivo ljubezensko zgodbo.

When We Were Young – Jaclyn Goldis

Foto: Amazon.de

V tem romanu, ki je poln drame, družinskih skrivnosti in različnih priložnosti, se združijo tri generacije žensk.
Krf, 1942: Tradicija narekuje, da se mora šestnajstletna Sarah Batis poročiti z židom, a se je zaljubila v ribiča, ki ni pripadal njihovi skupnosti. Ko nacisti zasedejo Krf, mora Sarah od daleč gledati, kako ji odvzamejo družino.
Krf, 2004: Sarahina hči Bea si je s hčerkama zgradila srečno življenje. Poletja, preživeta na grškem otoku z družino Winn, se zdijo idilična. Še posebej cveti ljubezen med Beaino hčerko Joey in Leom Winnom. Toda obstaja skrivnost, ki ogroža njihov otoški raj.
Florida, 2019: Joey je le nekaj dni stran od poroke s simpatičnim židom, ki ga njena družina obožuje. S prihodom Lea, Joeyjeve prve ljubezni, se ji ves svet obrne na glavo. Petnajst let kasneje privlačnost med njima ostaja močna – vendar Leo ni prišel iskat srečnega srečanja. Prišel je izvedeti, zakaj se je pravzaprav z njo ločil na njunih zadnjih skupnih počitnicah.

Marrying My Billionaire Boss – Nadia Lee

Foto: Amazon.de

Nate je čeden milijarder, ki lahko v življenju naredi karkoli, a tega še vedno ne more imeti. In tisto, česar ne more imeti vsak dan, mu je dobesedno pred očmi. Nate hrepeni po svoji pomočnici Evie od trenutka, ko je vstopila v njegovo pisarno. Toda ona je imuna na njegov čar in deloholik, ki ne želi ponavljati napak iz preteklosti ter mešati zasebnega in poslovnega življenje. Vse se spremeni, ko Nate prosi Evie, naj sodeluje na dobrodelni dražbi moških, da bi ga rešila pred noro bivšo punco. Njena naloga je, da ponudi največ denarja na dražbi, da gresta nato skupaj na ekstravaganten zmenek. Vse je potekalo po načrtih, dokler se zjutraj v postelji ne prebudita drug ob drugem, s hudim glavobolom in s poročnimi prstani na roki. Zjutraj namreč nista vedela, kaj se jima je dogajalo prejšnji večer. Gre za zabavni ljubezenski roman, katerega boste prebrali v eni sapi.

 

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!