Organika Cases: slovenski ovitki za telefon z vonjem po kavi, vrtnici, senu in jasminu

Slovenski naravni ovitki za telefon Organika Cases

Le redkokdo danes pametni telefon uporablja brez zaščitnega ovitka. Ti so že davnaj postali tudi modni dodatki, slovenski organski ovitki Organika Cases pa jim dodajajo novo dimenzijo – vonj. Idejo, ki si jo je zamislil mlad razvijalec Žiga Lunder in jo realiziral pod blagovno znamko Organika, lahko podprete na platformi za množično financiranje Kickstarter, kjer tričlanska ekipa Organika zbira 13 tisoč ameriških dolarjev za zagon množične proizvodnje.

Z vse pogostejšo uporabo pametnih telefonov kot nadomestila za vse človek izgublja stik z naravo. Zato so slovenski ovitki iz naravnih materialov Organika Cases dobrodošla popestritev v naboru ovitkov za telefone. Gre namreč za kolekcijo štirih naravnih dišečih ovitkov (izbor je nastal na podlagi 30 surovin), in sicer z vonjem po kavi (poživi), vrtnici (prikliče najlepše trenutke v življenju), planinski travi oz. senu (spomni na brezskrbno otroštvo in vzbuja nostalgijo) in jasminu (pozitivno vpliva na počutje). In kako poteka proizvodnja?

Začne se z zbiranjem in skrbnim prebiranjem vrtnic (te rastejo na nizozemskih vrtovih), planinske trave (prihaja iz Tirolske), jasmina (uvožen iz Španije) in praženih kavnih zrn (arabskega izvora). Vse naravne sestavine gredo nato v prešanje in oblikovanje, za konec pa jih premažejo s posebno zaščito, smolo, da ne izgubijo vonja in teksture. Osnovno ohišje je sicer iz razgradljivega plastičnega materiala za optimalen oprijem in zaščito telefona.

PREBERITE ŠE: OtterBox Universe – modularni etui za pametne telefone

https://youtu.be/vPZp8iJv4hY
Če bo kampanja na Kickstarterju uspešna, ekipa Organika, ki jo sestavljajo Žiga Lunder, Žiga Berce in Tim Berce, obljublja širitev palete organskih ovitkov za telefone s teksturo in vonji po usnju, lesu, kamnu ipd. Naravni dišeči ovitki Organika Cases so na voljo za uporabnike telefonov Samsung, Apple, Sony, HTC, LG in Huawei po ceni 26 evrov.

Kako pomemben je vonj v življenju posameznika, si lahko prebere v tem prispevku.

Dodatne Informacije

Več informacij:
kickstarter.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
HP ZBook Studio in Create: nova prenosnika za ustvarjalce ciljata na sam vrh!