fbpx

Pametna očala Sony SmartEyeglass v prodajo marca 2015

Pametna očala Sony SmartEyeglass

Pametna očala Sony SmartEyeglass je Sony predstavil že lanskega septembra, marca 2015 pa bodo ta večpredstavnostna pametna očala z oznako Developer Edition le na voljo tudi za prve kupce. Po umiku Googlovih očal Glass bodo brez prave konkurence, po žepu pa vas bodo udarile za 670 evrov. Za to boste dobili obogateno resničnost, ki bo delovala v navezi s pametnim telefonom.

Ko takole pogledamo v drobovje pametnih očal Sony SmartEyeglass, je kot bi gledali specifikacije pametnega telefona. Operacijski sistem Android 4.4, zaslon ločljivosti 419 × 138 slikovnih pik, mikrofon, zvočniki, GPS, brezžični Bluetooth in kamera s 3 MP. No, ko pa začnemo omenjati tipala, vemo, da gre za nakaj drugega. Ekipo tipal sestavljajo merilec pospeška in svetlosti, elektronski kompas in žiroskop. Leče, na katerih se bodo izrisovali hologrami, so debele 3 milimetre.

PREBERITE ŠE: Google Glass: Google 19. januarja ustavil prodajo pametnih očal


Pamenta očala Sony SmartEyeglass bodo prek pametnega telefona dobivala potrebne ukaze, medtem ko bo na dotik občutljiv okrogel dodatek, ki se pripne na srajco, majico ali jakno, prenašal baterijo (zdrži nekaj čez dve uri brez uporabe kamere), zvočnik, mikrofon in tehnologijo NFC. Marca 2015 bodo očala na voljo v izbranih državah, nam najbližje v Italiji.

Dodatne Informacije

Več informacij:
developer.sony.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!