Pamukkale: pozabite na Modro laguno na Islandiji, za vas imamo nekaj boljšega!

Pamukkale, Turčija

Islandija je trenutno najbolj vroča destinacija za potovanje (v prenesenem pomenu) in popolnoma razumemo, zakaj. Tam lahko vidimo znameniti severni sij ter se namakamo v Modri laguni. Mi smo našli še nekaj boljšega! V Turčiji vas namreč čaka Pamukkale, dih jemajoč naravni fenomen, ki dobesedno pomeni 'bombažni grad'.

Eden od najlepših krajev na svetu, Pamukkale, je del Unescove svetovne dediščine. Ta nas vabi z vrelci vroče vode in terasami iz travertina, sedimentne kamnine, ki so videti kot apnenčaste stopnice, ki vodijo do bazenčkov vode. Učinek je osupljiv.

PREBERITE ŠE: Otok na jezeru na otoku na jezeru na otoku

Le kdo bi se lahko uprl tej lepoti? (Pamukkale, Turčija)
Le kdo bi se lahko uprl tej lepoti? (Pamukkale, Turčija)

Obiskovalci se lahko sprehodijo po celotnem območju in zaplavajo v naravnih bazenih. Voda naj bi celo blagodejno vplivala na naše zdravje in to je tudi eden izmed razlogov, da toliko ljudi obišče ta čudovit naravni fenomen. Območje, ki je med drugim domovanje grško-rimskih ruševin mesta Hierapolis, je torej obvezna destinacija!

Galerija – Pamukkale, Turčija

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
10 trikov kako varno potovati v času koronavirusa